KORČULA – Konferencija projekta „Želim pomagati“

KORČULA – Konferencija projekta „Želim pomagati“

Objavio: Andrea Beader - 10.12.2021.

Lokalna akcijska grupa „LAG 5“ organizira završnu konferenciju za javnost u sklopu projekta „Želim pomagati“

Konferencija “Želim pomagati” će se održati u ponedjeljak, 13. prosinca 2021. godine, u kino dvorani Centra za kulturu u Korčuli s početkom u 10 sati. Na konferenciji će sudjelovati predsjednik LAG-a 5 i predstavnici partnerskih organizacija – prenosi LAG 5.

„LAG 5“ je 09. srpnja 2019. godine potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u svrhu provedbe projekta ”Želim pomagati” (kodni broj: UP.02.1.1.05.0311) u ukupnoj vrijednosti od 6.057.031,16 kuna s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Radi se o Pozivu „Zaželi – Program zapošljavanja žena“, u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. -2020.“. Projekt završava 8. siječnja 2022. godine.

 

O projektu

Partneri na projektu su: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Dubrovnik; Centar za socijalnu skrb Korčula, te općine Vela Luka, Orebić, Blato, Smokvica i Grad Korčula.

Projektom je omogućen pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina, i to za njih čak 40, najviše srednje stručne spreme s područja navedenih Općina i Grada Korčule, koje su brinule o preko 200 korisnika. Navedenim korisnicima tijekom trajanja projekta podijeljeno je preko 1000 paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Na konferenciji će o uspješno provedenim aktivnostima projekta „Želim pomagati“ govoriti voditeljica projekta Katarina Slejko, predsjednik LAG-a 5 Vjeran Filippi i predstavnici ostalih partnerskih organizacija.

0d početka projekta na projektu je zaposleno 40 žena, od kojih njih još pet radi do kraja ove godine. Od toga je 18 žena starije od 50 godina, devet žena sa završenom osnovnom školom, sedam žena iz kategorije dugotrajno nezaposlenih, tri žene s invaliditetom, tri strankinje i jedna bivša ovisnica. Budući je projektom predviđeno osposobljavanje žena za poslove gerontodomaćice, njih 29 po završetku procesa osposobljavanja steklo je verificiranu kvalifikaciju za gerontodomaćicu koju mogu upisati u svoje radne knjižice.

 

fotografija: LAG 5

 

Uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, predstavlja borbu protiv siromaštva i smanjenje nezaposlenosti te prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšavanje kvalitete života krajnjih korisnika, osoba u starijoj životnoj dobi, osoba u nepovoljnom položaju ili osoba s invaliditetom.

Pružajući im podršku u svakodnevnom životu, značajno doprinosimo povećanju ukupne kvalitete njihovog života. Ženama koje su uspješno sudjelovale u projektne aktivnosti omogućilo se povećanje znanja i vještina koje su im potrebne na tržištu rada te su one sada, po završetku projekta, konkurentnije na tržištu rada.

 

Što je LAG 5?

Lokalna akcijska grupa „LAG 5“ neprofitna je organizacija zadužena za provođenje mjera politike ruralnog razvoja Europske unije kroz izgradnju partnerskog modela suradnje javnog, gospodarskog i civilnog sektora općina s područja Pelješca, Mljeta, Lastova i Korčule. Od svog osnutka 2012. zaslužan je za brojne projekte iz različitih područja od poljoprivrede, energetike do održivog turizma, usmjerene na razvoj cjelokupnog područja LAG-a 5 i aktivno uključivanje lokalnog stanovništva. LAG 5 danas broji gotovo 100 članova, te je dosad uspješno provodio više europskih projekata ukupne vrijednosti preko 12 milijuna kuna.

Kontakt informacije: Za više informacija možete osobno posjetiti ured LAG-a 5 u Korčuli. Također, možete kontaktirati na telefonski broj: 020/713 472 ili na e-mail adresu: ured@lag5.hr.

 

__________
Izvor: LAG 5
Naslovna fotografija: LAG 5