KORČULA – Hoće li se napokon izgraditi zračna luka na otoku?

Objavio: Pokret Otoka - 26.11.2018.

Jutros je u Općini Smokvica održan radni sastanak na temu Zračne luke Korčula. Na poziv načelnika Smokvice Kuzme Tomašića okupili su se predstavnici svih pet jedinica lokalne samouprave otoka Korčule.

Sastanku su prisustvovali predstavnici kineskih investitora koji su spremni razmotriti projekt Zračne luke i investirati preko 80 milijuna eura.

Kako je istaknuo načelnik Općine Smokvica, Kuzma Tomašić, radi se o projektu koji je pokrenut negdje 1998. godine, tad je bio kao dio nacionalnog plana pokretanja otoka te je nažalost obustavljeno.

“Ovo je treća inicijativa gdje se pokušava s privatnim investitorom realizirati projekt Zračne luke Korčula, koji bi trebao biti sagrađen na području između Smokvice i Brne. Procjena je kako bi po realizaciji ovog projekta pristizalo preko 180 tisuća ljudi zračnim prometom na Korčulu. Sve je uvršteno u općinski i županijski prostorni plan te se prostire na oko milijun kvadratnih metara. Nadamo se da će ovaj puta Zračna luka Korčula biti realizirana te da će kroz nekih 5 do 6 godina na Korčulu sletjeti prvi avioni”.

________
Izvor: korcula.online
Naslovna fotografija: Roni Marinković