KORČULA – Čije je naše smeće? (FOTOGALERIJA)

Objavio: Maja Jurišić - 05.07.2018.

Potpuni gubitak svijesti o okolišu ne događa se više samo nekim drugim stanovnicima ove planete. I dok se svim silama za sve ovo trudimo optužiti samo južne susjede Albance i Crnogorce, čitateljica portala Morski.hr dokazala je kako je u nekim slučajevima upravo suprotno. Ovo smeće je – isključivo naše i po tome nismo nimalo bolji prema moru u kojeg se kunemo!

Pojeli paštetu, popili pivu, popušili cigaretu, pa to sve zajedno s najlon vrećicama bacili preko rive ili palube. Tako bi izgledao scenarij u kojem bi ove slike bile viđene na jednom mjestu. Ali bojimo se da nije tako. Čitateljica portala Morski.hr Gordana Dragojević objavila je na svom Facebook profilu nekoliko fotografija s raznih lokacija i komentirala:

– Gdje god zaronim, slična ili ista priča. Najviše viđam plastične i staklene boce, sandale, najlon vrećice, a bude i automobilskih guma, salonitnih cijevi, ma svašta! Evo vidite ovo su hrvatski proizvodi, fotografirala sam ih da se ne vadimo više na Albance. Ja sam Velaluška nevista, kupam se i fotografiram morske motive, najčešće u uvalama oko Vela luke i Čare. Namjerno sam objavila smeće s našim artiklima jer bi voljela utjecati na svijest i savjest naših ljudi – zaključuje Dragojević uz svoje fotografije akvatorija Korčule.