KORČULA – 6. Korčulanski barokni festival

Objavio: Pokret Otoka - 03.09.2017.

Od od 2. do 12. rujna održati će se šesti ‘Korčulanski barokni festival. Riječ je o međunarodnom glazbenom festivalu na kojem nastupaju vrhunski ansambli specijalizirani za izvođenje barokne glazbe.

Konkretno, nastupit će ‘The London Handel Players’ (Velika Britanija), ‘Schikaneders Jugend’ (Austria), ‘Il terzo suono’ (Slovenija) i prestižna imena svjetski poznatih solista poput talijanskog violinista Enrica Onofrija.

U ovom bogatom baroknom repertoaru pridružit će im se i istaknuti hrvatski ansambli: Vokalni ansambl Antiphonus i rezidentni ansambl Festivala Hrvatski barokni ansambl pod umjetničkim vodstvom ravnateljice Korčulanskog baroknog festivala i poznate violinistice Laure Vadjon.

Ove će godine umjetnici koji nastupaju u Korčuli održati i koncerte u Orebiću, Veloj Luci, Stonu, Pupnatu i  Dubrovniku.

Kako se navodi u priopćenju za medije ideja pokretanja ovakvog festivala bila je restaurirati glazbu na koju se Moreška na Korčuli izvodila od 17. pa sve do kasnog 19. stoljeća.

Izvedba barokne moreške uz glazbenu pratnju na baroknim glazbalima svake godine povodom svečanog otvorenja Korčulanskog baroknog festivala jedinstvena je prilika za Korčulane i njihove goste da dožive ovaj jedinstven ples u autentičnom prostoru nastanka.

“Vrhunske koncertne večeri u okružju impresivnih spomenika kulture otoka Korčule stvorili su jedinstvenu sinergiju zahvaljujući kojoj Korčulanski barokni festival slovi kao nezaobilazan kulturni događaj glazbene scene. Osim neupitne umjetničke vrijednosti, svrha ovog festivala je unapređenje hrvatskog turizma privlačenjem turista iz cijelog svijeta, nudeći im kvalitetnu, visoko umjetničku glazbenu ponudu. Koncertima ćemo promovirati korčulanske crkve kao spomenike kulture, ali i grad u cjelini kao jedinstveni arhitektonski kompleks”, navodi se u priopćenju.

Svake godine koncerte posjeti oko 2.000 slušatelja koji ispune gledalište do posljednjeg mjesta. Za svačiji ukus pronađu se događanja od sasvim komornog ugođaja do doista pravog glazbenog spektakla.

Kompletan program, kao i zanimljivossti o festivalu možete saznati OVDJE.

 

Izvor: direktno.hr