Komiža – Radionica podizanja kapaciteta na projektu LABELSCAPE

Komiža – Radionica podizanja kapaciteta na projektu LABELSCAPE

Objavio: Pokret otoka 2020 - 03.12.2020.

Radionica „Savjetovanje u procesu pripreme za certificiranje dionika turističkog razvoja na području Viškog arhipelaga” održala se u galeriji Borisa Mardešića u Komiži, 3. prosinca 2020.

Radionicu podizanja kapaciteta na projektu LABELSCAPE organizirali su javna ustanova RERA S.D. kao partner projekta i Horwath HTL kao projektni konzultant, na samom projektu je ukupno deset partnera iz Francuske, Španjolske, Grčke, Italije, Portugala, Slovenije i Hrvatske.

Predstavljeni su ciljevi LABELSCAPE-a te očekivanja i zaduženja ključnih dionika projekta.

Opći cilj projekta, koji je dio programa transnacionalne suradnje Interreg Mediteran, je razviti mehanizme za integriranje oznaka održivosti u mediteranske turističke politike i pružiti potporu inicijativama temeljenima na odredištima u procesu certificiranja. Održive turističke oznake sredstvo su za poboljšanje turističke ponude i održiv razvoj zajednice, jačanje suradnje između turističkih pružatelja i lokalne zajednice te uspješniju komunikaciju s posjetiteljima.

Projekt se bavi prepoznatljivošću certificiranih destinacija, digitalnom transformacijom te komplementarnošću sadržaja stvorenog od korisnika. Ključni benefiti certificiranja destinacije su bolje pozicioniranje na tržištu te implementiranje održivosti u okolišni, gospodarski i socijalni razvoj destinacije.

Na radionici su se okupili turistički dionici viškog arhipelaga te putem digitalnog alata Mentimetra ispunili upitnik o već postojećim, ali i budućim koracima održivog razvoja viškog turizma u koje će biti uključen i proces certificiranja poduzeća i same destinacije.

 

 

__________

Autorica: Dora Čukušić

Fotografija: unsplash.com