Klaritac kulture SU-OL-TA: Održana javna tribina ”Kultura jučer, danas, sutra” (DIO 2)

Klaritac kulture SU-OL-TA: Održana javna tribina ”Kultura jučer, danas, sutra” (DIO 2)

Objavio: Paula Bolfan - 20.05.2019.

Javna tribina održana je 18.  svibnja 2018. godine u Grohotama, a njoj su prisustvovali predstavnici partnerskih organizacija, ustanova u kulturi i zainteresirana javnost

18. svibnja 2019. godine u Grohotama na otoku Šolti održana je prva javna tribina u sklopu projekta ”Klaritac kulture SU-OL-TA” pod nazivom ”Kultura jučer, danas, sutra”

Gosti predavači bili su Katarina Duplančić, povjesničarka umjetnosti ispred Platforme Doma mladih u Splitu, Ivana Bošković-Ivičić iz Centra za kulturu Bol na Braču, Matko Elezović, glumac i umjetnički voditelj kazališne družine “Kuća smija” te Matko Elezović, pisac, dramaturg i glumac u Umjetničkoj udruzi “Tvornica smijeha” iz Splita.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj stručnog članka isključiva je odogovornost Šoltanskog glazbenog zbora ”Olinta”.
.

Stručni osvrt Matka Elezovića iz ”Kuće smija”

”Samo dobar plan i strategija osiguravaju svijetlu budućnost kulturi. Mislim da pridonosimo kulturnom razvoju upravo našim povezivanjem, dijeljenjem iskustava, kako bi programi bili još kvalitetniji, te se ne bi ponavljale pogreške iz prošlosti. Na dobrom smo putu, pozitivni rezultati neće izostati na radost naše publike.”

Matko Elezović,

Kuća smija,

Split
.

Što su posjetitelji imali priliku čuti?

Gosti su posjetiteljima pružili pregled kulture u prošlosti te vlasitita iskustva i saznanja o djelovanju njihovih organizacija u sredinama iz kojih dolaze – Grada Bola na otoku Braču te Grada Splita. Rasprava se vodila oko izazova s kojima se organizacije u kulturi danas susreću te se tražio odgovor na pitanje ”što je potrebno učiniti kako bismo kulturu zaštitili, očuvali te održali njeno postojanje u budućnosti?”

__________
Autor: Klaritac kulture SU-OL-TA
Naslovna fotografija: Klaritac kulture SU-OL-TA