JAVNI POZIV – Program razvoja otoka za 2023. godinu

JAVNI POZIV – Program razvoja otoka za 2023. godinu

Objavio: Suzana Živković - 17.02.2023.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je javni poziv na dostavu projektnih prijava za Program razvoja otoka za 2023. godinu. Programom se financiraju mali kapitalni projekti kako bi se unaprijedila kvaliteta života na otocima Republike Hrvatske.

 

Program razvoja otoka za poticanje lokalnih projekata

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije provodi Program razvoja s ciljem poticanja razvoja jedinica lokalne i područne samouprave koje obuhvaćaju hrvatske naseljene otoke, poluotok Pelješac te prateće otoke.

 

Cilj programa

Programom se želi unaprijediti kvalitetu života na naseljenim otocima te smanjiti regionalne razvojne nejednakosti. Usmjeren je na doprinos unaprjeđenju i razvoju lokalne zajednice na otocima ulaganjem nacionalnih sredstava u poboljšanje kvalitete i dostupnosti komunalnih, obrazovnih, zdravstvenih, socijalnih, kulturnih, sportskih, poduzetničkih, turističkih te ostalih javnih usluga uz sustavnu podršku zaštiti okoliša, primjeni energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

 

Podrška projektima

Program pruža podršku infrastrukturnim i malim kapitalnim projektima za izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju komunalne, društvene, javne, poduzetničke i turističke infrastrukture, te građevina iz područja zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

U razdoblju od 2016. do 2022. godine, kroz 324 ugovora sufinancirano je 239 projekata vrijedna 18,61 milijun eura. U 2023. godini, za provedbu programa, osiguran je iznos od 2,51 milijun eura.

 

Prijava projekata

Otočani, lokalne samouprave i drugi zainteresirani za razvoj projekata mogu se prijaviti za financiranje putem javnog poziva. Na raspolaganju su 2,51 milijun eura za ulaganje u projekte na otocima. Ministarstvo poziva sve zainteresirane da se prijave do 3. ožujka 2023.

 

Potrebnu dokumentaciju preuzmite na POVEZNICI.

 

 

______________

Autor: Suzana Živković, Pokret otoka

Fotografija: Pixabay