JAVNI POZIV – Potpore poljoprivrednicima

JAVNI POZIV – Potpore poljoprivrednicima

Objavio: Andrea Beader - 11.07.2021.

Zadarska županija je i ove godine osigurala je milijun kuna za potpore poljoprivrednicima

.

Na mrežnim stranicama županije objavljen je Javni poziv za dodjelu sredstava potpore poljoprivrednicima i za ruralni razvoj, a prijave se zaprimaju do 07. kolovoza 2021. godine.

Moguće je financirati više različitih aktivnosti – od kupnje opreme, strojeva, mehanizacije i alata, plastenika i staklenika, novih trajnih nasada, povećanja stočnog fonda pa do opremanja kušaonica. Ulaganja u marketinške aktivnosti i certificiranje proizvoda.

“Zadarska županija je u proteklom razdoblju uložila značajna sredstva kako bi pomogla razvoj naše poljoprivrede, od redovnih godišnjih potpora proizvođačima pa do izgradnje nekoliko sustava navodnjavanja.

Potencijal naše poljoprivredne proizvodnje je iznimno velik. Potporama za ruralni razvoj želimo pomoći u podizanju kvalitete postojećih i otvaranju novih seoskih gospodarstava. Naši su proizvođači napravili velik iskorak u kvaliteti. Zajednički nam je cilj brendirati Zadarsku županiju kao eno-gastro destinaciju. Za što svakako imamo veliki potencijal“, poručio je župan Božidar Longin.

Ukupan iznos potpora za poljoprivredu i ruralni razvoj iznosi milijun kuna, a javni poziv podijeljen je na dva dijela. Za prvi javni poziv osigurano je 800 tisuća kuna. Za kupnju opreme, strojeva, sadnog materijala i stoke kroz mjere 1, 2, 3 i 8. U drugome će se s 200 tisuća kuna financirati predstavljanje na sajmovima, marketinške aktivnosti i certificiranje proizvoda putem mjera 6 i 7.

“Uveli smo određene promjene vezane za prijavu na javni poziv u odnosu na protekle godine. Tako je iznos potpore za mjere 1, 2, 3 i 8 jedinstven i financira se u 100-postotnom iznosu. Minimalno 10, a maksimalno 30 tisuća kuna. Za mjere 6 i 7 koje se odnose na certifikaciju i promociju poljoprivrednih proizvoda sufinancira se do 50 posto vrijednosti projekta. U maksimalnom iznosu od 5 tisuća kuna“, najavio je pročelnik za poljoprivredu Daniel Segarić.

Od ove godine svi zahtjevi za potpore moraju biti ispunjeni elektronski, a mogu se dostaviti putem pošte ili na e-mail poljoprivreda@zadarska-zupanija.hr. Na toj adresi mogu se postaviti i sva pitanja vezana uz javne pozive za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

 

 

__________
Izvor: glasotoka.hr
Naslovna fotografija: Pexels.