JAVNI POZIV – dodjela potpore male vrijednosti otočnim poslodavcima

JAVNI POZIV – dodjela potpore male vrijednosti otočnim poslodavcima

Objavio: Mirna Dalić - 15.11.2020.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na svojoj je službenoj internet stranici objavilo Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u 2020. godini otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta.

Dodjeljivanje potpore uređeno je odredbom članka 37. Zakona o otocima i Uredbom o uvjetima, kriterijima, visini i načinu ostvarivanja prava dodjele državne potpore male vrijednosti otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta. Podnositelji zahtjeva za ostvarivanje prava na potporu male vrijednosti su otočni poslodavci (fizičke osobe–obrtnici i pravne osobe) koji neovisno o svom sjedištu, svoju registriranu djelatnost obavljaju na otocima.

Potpore male vrijednosti otočnim poslodavcima dodjeljuju se, u svrhu poticanja konkurentnosti i rasta poduzetništva na otocima i mjeru očuvanja radnih mjesta, za djelatnosti koje su od važnosti za gospodarski razvoj otoka.

.

Uvijeti

Podnositelji zahtjeva za potporu mogu ostvariti potpore pod sljedećim uvjetima:

  • da na otocima obavljaju djelatnosti koje su važne za gospodarski razvoj otoka (članak 35. Zakona)
  • da zaposlenici koje zapošljavaju imaju prebivalište na otocima
  • da zaposlenici koje zapošljavaju rade kod istog Podnositelja zahtjeva za potporu najmanje dvanaest mjeseci bez prekida do trenutka podnošenja Zahtjeva
  • da udio vlasništva Republike Hrvatske, jedinice regionalne (područne) samouprave i jedinice lokalne samouprave u strukturi vlasništva Podnositelji zahtjeva za potporu nije veći od 50% i
  • da nisu financijske institucije (banke, osiguravajuća društva, štedno-kreditne zadruge i slično).

Javni poziv otvoren je do 24. studenoga 2020

Cijeli javni poziv je dostupan na poveznici.

 

 

___________

Izvori: glasotoka.hr i razvoj.gov.hr

Fotografija: unsplash.com