JAVNI POZIV – Bespovratna potpora mikro poduzetnicima Zadarske županije

JAVNI POZIV – Bespovratna potpora mikro poduzetnicima Zadarske županije

Objavio: Andrea Beader - 08.05.2021.

Zadarska županija objavila je Program za dodjelu bespovratnih potpora mikro poduzetnicima radi ublažavanja epidemije bolesti COVID-19 na području Zadarske županije za 2021. godinu

.

Program za dodjelu potpora mikro poduzetnicima kojim će se dodijeliti 950.000 kuna bespovratnih sredstava.

Program je izradio Upravni odjel za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove. Namjena mu je dodjelom bespovratnih potpora različitih iznosa očuvati i poticati poslovne aktivnosti za mikro subjekte čiji je rad otežan zbog trajanja epidemije bolesti COVID-19 i kojima je zbog toga došlo do značajnog pada poslovnih aktivnosti.

“Korisnici potpore mogu biti mikro subjekti malog gospodarstva čije je sjedište na području Zadarske županije i koji obavljaju djelatnost na području Zadarske županije, a koji su u 2020. godini imali pad prihoda/primitaka više od 30 % u odnosu na 2019. godinu“, objašnjava pročelnik Lovro Jurišić.

Prihvatljivi troškovi su troškovi nastali u razdoblju od 1. siječnja do 30. travnja 2021. godine, a pojedinačni iznos potpore može iznositi najviše 15.000 kuna. Sredstva za provedbu ovog Programa osigurana su u županijskom proračunu u ukupnom iznosu od 950.000 kuna. Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave Javnog poziva na mrežnoj stranici Zadarske županije, tj. 23. svibnja 2021. godine, odnosno prvi sljedeći radni dan.

Zbog ograničenih sredstava, pozivaju se mikro poduzetnici na području Zadarske županije koji ispunjavaju uvjete iz Programa da se što prije prijave na objavljeni Javni poziv kako bi ostvarili pravo na potporu.

#Cijeli sadržaj Javnog poziva, odnosno Programa, s pripadajućim obveznim obrascima dostupni na poveznici.

 

 

__________
Izvor: glasotoka.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.