IŽ – Zarada od Iške kraljice ide za učeničke tablete

Objavio: Pokret Otoka - 30.12.2017.

Ovolika spontanost i organizacija te pozitivna energija pokazatelj su koliko je malo potrebno da se organizira izvrstan događaj.

Prošlo je nekoliko dana od jedne od najluđih zabava ove godine –  Iške kraljice, skijaške utrke u Velom Ižu, a koja je na otok privukla gotovo  1.500 ljudi. Ovaj sjajan marketinški i turistički potez započeo je na jednom neformalnom druženju kao zafrkancija, da bi s vremenom prerastao u ozbiljni projekt koji je u konačnici uspješno realiziran.

U organizaciji je sudjelovao velik broj mještana, a idejni vođa, predsjednik Mjesnog odbora Veli Iž, Siniša Kulišić, prezadovoljan je odjekom i  načinom kako je sve prošlo, pišeZadarski list.

– Nismo očekivali ovako velik odaziv ljudi. Organizirali smo vanredno brod Paulu koji je, kako smo pretpostavljali, trebao voziti jednu večernju  liniju, a u konačnici se morao dva puta vraćati kako bi prevezao sve koji  su došli. I staza je izdržala sve skijaše zahvaljujući prijateljima iz Slovenije koji su pomogli u njenoj pripremi, rekao je zadovoljno Siniša Kulišić.  istaknuo je kako su i financijski jako zadovoljni, iako još nisu podvukli  konačni račun.

– Prilikom organizacije Iške kraljice rečeno je kako će se dio novaca dati iškoj osnovnoj školi koju pohađa osam učenika. Odlučili smo svim  učenicima kupiti tablete koji će im služiti u nastavi, ali i koje će moći nositi kućama. Pošto će ostati novca, u dogovoru s učiteljicom ćemo kupiti  još nešto što treba, rekao je Kulišić. Na pitanje hoće li se Iška kraljica ponoviti i nagodinu, rekao je kako je još uvijek rano za reći.

Uz Sinišu i brojne mještane, u organizaciji Iške kraljice pomogao je i  Borut Gatara, inače idejni začetnik Vakanze te brojnih drugih manifestacija. On i njegov tim na Iž su doveli adventske kućice na kojima se moglo  kupiti jelo i piće, organizirali su voditeljski dvojac, te su pomogli pri organizaciji brojnih drugih detalja kako bi sve prošlo u najboljem redu.

– Ovolika spontanost i organizacija te pozitivna energija pokazatelj su  koliko je malo potrebno da se organizira izvrstan događaj. Otok Iž dobio  je izvrsnu promociju. Ukoliko se iduće godine odluči ponoviti Iška kraljica, opet imati izvrstan odaziv, zaključio je Gatara.

S njim se slažu i brojni mještani te posjetitelji koji su izrazili nadu da  će ovaj događaj postati tradicija, javlja Zadarski list.

Izvor : Dalmacija Danas

Foto : Imaginarni klub Drage – Veli Iž

Tagovi: