IŽ – Posjetite predavanje u sklopu projekta ”ZaZeleni otok: Mali Iž”

Objavio: Paula Bolfan - 03.06.2019.

Udruga „Eko Zadar“ u sklopu projekta „ZaZeleni otok: Mali Iž“ organizira predavanje „Kako zazeleniti svoj smještajni objekt te ciljano zainteresirati eko-prijateljske goste” u suradnji s Eco bnb platformom.

Predavanje će se održati 06.lipnja 2019., u Malom Ižu, Komoševa -prostor ispod ambulante, s početkom u 18.00h.
.

Ovim predavanjem lokalni vlasnici smještajnih, ali i ugostiteljskih objekata i drugi dionici u turizmu lokalne zajednice, upoznat će se s procesom ozelenjivanja poslovanja i ciljanog promoviranja svojih smještajnih objekata putem Ecobnb platforme koja iznajmljivačima donosi mogućnost direktnog marketinga prema ekološki osviještenim gostima.

Svrha predavanja je i uputiti sve dionike u turizmu kako postojeće goste educirati o tome da postanu odgovorni turisti, da traže ”zelene” destinacije i ekološki prihvatljiv smještaj. Obzirom da opredjeljenje za razvoj zelenog turizma zahtijeva angažman čitave lokalne zajednice, na predavanju će biti riječi i o koracima koje, ne samo iznajmljivači, već i drugi dionici u turizmu, mogu poduzeti kako bi svoje mjesto učinili zelenom turističkom destinacijom.

Predavačica Nastja Logar, zastupnica je Ecobnb platforme u Hrvatskoj.
.

.
U sklopu ovog projekata osmišljen je letak namijenjen turistima kojim će se posjetitelji otoka Iža educirati o ekološki poželjnom ponašanju u svrhu zašite okoliša i prirode. Letak će se distribuirati na predavanju te će ga biti moguće dobit na drugim posjećenim mjestima na otoku kao i u TZ Zadar.

Projekt „ZaZeleni otok:Mali Iž“ financira Grad Zadar, Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka s 10.000,00 kuna.

__________
Izvor: Eko zadar
Fotografija: adriatic.hr