IŽ – Posjetite Ljetni glazbeni tjedan u Velom Ižu!

Objavio: Paula Bolfan - 14.07.2019.

U Velom Ižu se od 15. do 22. srpnja održava Ljetni glazbeni tjedan s bogatim programom glazbenih događanja!

Izvođači su The Hague Chamber Ensemble, pjesnikinja Ana Trninić i glumac Mirko Šatalić te Anna Rutten, Ansambl Camelot i Ljoba Jenće.
.

PROGRAM

U četvrtak, 18. srpnja, u 20.00 sati s balkona Doma kulture u Velom Ižu održat će se ”Koncert u zalazak sunca”. Izvodit će ga The Hague Chamber Ensemble uz pratnju Ger Storms na glasoviru, a izvodit će djela W.A. Mozarta i Piazzole.

U petak, 19. srpnja, u 21.00 sat u Olenader kući održat će se ”Koncert keltske glazbe” koji će izvoditi vokal/harfa Anna Rutten u pratnji glazbenika Camelot ansambla.

U subotu, 20. srpnja u 21.00 sat pjesme Ane Trnić recitirat će Mirko Šatalić, a potom će Haški komorni ansambl izvoditi djela Brahmsa, Schuberta, Miletića, Dešpalja i Tangoa.  Događanje naziva ”Poezija i glazba” održat će se u Domu kulture u Velom Ižu.

Događanje ”Poezija i glazba” ponovit će se i u nedjelju, 21. srpnja u 21.00 sat na otoku Ravi.

U ponedjeljak, 22. srpnja u 21.00 sat, u Crkvi Petra i Pavla na Velom Ižu održat će se koncert ”Posvećeno otoku”. Time će se završiti ovo iznimno klasično glazbeno događanje. Haški komorni ansambl održat će oproštajni koncert sa izborom iz programa, Ljoba Jenće pjevat će hrvatske i slovenske i pjesme, a Ana Trninić i Mirko Šatalić održat će večer pjesama posvećenih otoku Ižu.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

_________
Autorica: Paula Bolfan
Naslovna fotografija: OPG Barić Denis