Iž – Iška kraljica ponovo vlada otokom Zadarskog arhipelaga

Objavio: Pokret Otoka - 17.12.2018.

Iška kraljica 2018. će se održati 22. prosinca u Velom Ižu. Organizatori pripremaju brojna iznenađenja za sudionike i posjetitelje najzabavnije skijaške utrke u ovom dijelu Europe.

Veliki uspjeh Iške kraljice u 2017. godini je osokolio organizatore. Stoga Mjesni odbor Velog Iža i ovu godinu planira središte mjesta pretvoriti u skijašku stazu i poligon za bijelo pahuljasto veselje.

Podsjetimo se, prošlogodišnja manifestacija je izazvala nevjericu diljem Hrvatske. Na Iž su stigli kamioni snijega i održana je utrka koja je bila izvrsno posjećena i medijski popraćena. Iška kraljica je bila udarna vijest na svim nacionalnim TV i radio postajama, a utrku su pratili i susjedi u Sloveniji.

Zamišljena je kao svojevrsna parodija na svjetski skijaški kup i sljemensku «Snježnu kraljicu», a održat će se 22. prosinca 2018. godine.

Ove godine bi se u organizaciju trebali uključiti i Grad Zadar i Turistička zajednica grada Zadra, kojima otok Iž administrativno pripada.

Organizacija Iške kraljice je krenula iz entuzijazma otočana i onih koji se Ižanima ćute. Svaka pomoć je dobrodošla, i ne samo novčana. Ako se odlučite za pomoć u kunama, položite ih na račun udruge Iž u srcu uz IBAN: HR5624850031100214020.

Iškoj kraljici želimo veselu i uspješnu vladavinu ususret bijelom Božiću u srcu Zadarskog arhipelaga. Svim sudionicima želimo brze skije, a posjetiteljima dobar provod na otoku Ižu.

__________
Autor: Pokret otoka