IŽ – Cjevovod za vodoopskrbu

IŽ – Cjevovod za vodoopskrbu

Objavio: Andrea Beader - 04.07.2021.

Gradonačelnik je Ižanima predstavio dokument razvoja za vodoopskrbu zadarskog Vodovoda „EU projekt Voda Zadar“ koji predviđa podmorski cjevovod prema zadarskim otocima

.

Najvrijedniji je projekt za vodoopskrbu predviđa podmorski cjevovod prema zadarskim otocima. Razdoblje izrade projektne dokumentacije definirano je od 2021. do 2024. godine.

Ujednačavanje uvjeta življenja na gradskim otocima kroz ulaganje u komunalnu opremljenost bila je tema radnog sastanka zadarskog gradonačelnika Branka Dukića s predstavnicima Mjesnog odbora Veli Iž Sinišom Kulišićem i Denisom Barićem.

Predstavnici MO naglasili su potrebu za sanacijom i produženjem mjesne operativne obale namijenjene pristaništu za brodove koji održavaju redovne putničke linije kao i rekonstrukcije mjesne prometnice od Velog Iža do pristaništa Bršanj.

Gradonačelnik je podsjetio na uređenje mjesnih putova te prihvatio inicijativu za uređenjem mjesne obilaznice koja je nužna za potrebe vatrozaštitnog puta te najavio popravak obalnog puta Veli Iž – Drage koji je podložan oštećenjima uzrokovanim udarima juga.

 

 

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Pexels.