ISLAND INNOVATION – Pridružite se hrvatskoj verziji Island Innovation Hub-a

ISLAND INNOVATION – Pridružite se hrvatskoj verziji Island Innovation Hub-a

Objavio: Mirna Dalić - 30.08.2021.

Hrvatska verzija Island Innovation Hub-a će okupit će stručnjake i građane s iskustvom koji će međusobno dijeliti znanja te razgovarati o energetskim inovacijama i njihovom utjecaju na druge otočne sektore.

Pridružite se  hrvatskoj verziji Island Innovation Hub-a pod nazivom “Razvoj energetskih inovacija i utjecaj na druge otočne sektore” koji će okupiti stručnjake i građane uključene u energetsku tranziciju otoka u Hrvatskoj, s temom inovacija u energetici!

Virtualni HUB će se održati uživo, 6. rujna od 20:00 do 21:30 sati na službenoj Facebook stranici Pokreta Otoka. Stručnjaci i građani koji su se uključili u energetsku tranziciju na svojim otocima dat će odgovore na pitanja zašto započeti s korištenjem obnovljivih izvora energije u vlastitom domu ili poslovanju, koji su alati koji u tome mogu pomoći te koliko traje period isplativosti.

.

Panelisti:

Maja Pokrovac, direktorica gospodarskog udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatske i predsjednica Hrvatskog društva lobista s dugogodišnjim iskustvom 

Marin Kukoč, diplomirani inženjer agronomije s dugogodišnjim iskustvom u provedbi EU fondova za ruralni razvoj.

Ivan Zoković Cola, dolazi s otoka Korčule, ekspert za izgradnju projekata u lokalnoj zajednici, aktivni član Pokreta otoka i zadrugar Zelene energetske zadruge. Kreator je i projekta Križevački sunčani krovovi – prve solarne elektrane financirane od strane građana putem crowdfundinga. 

Maja Jurišić, predsjednica Pokreta otoka,djeluje u ulozi regionalnog partnera Tajništva za otoke pri Europskoj Komisiji isudjeluje u brojnim projektima na hrvatskim otocima.

Saša Predovan, dolazi s otoka Silbe, bavi se ugostiteljstvom i maslinarstvom. Sudjelovao je u pilot projektu izrade predinvesticijske studije za izgradnju desalinizatora s fotonaponom na otoku Silbi , član je Upravnog odbora LAG-a Mareta unutar kojeg djeluje na području ruralnog razvoja na Zadarskim otocima.

 

Island Innovation

Island innovation program najveći je internacionalni otočki program koji okuplja ambasadore iz cijelog svijeta i tijekom godine za njih održava različite programe i edukacije.

Pokret Otoka je 2020. godine postao ambasador Island Innovation-a s tri predstavnice s hrvatskih otoka: Hvara, Visa i Silbe. Platforma je Pokretu omogućila umrežavanje sa stručnjacima diljem svijeta te razmjenjivanje primjera dobrih praksi i raznolikog znanja.

Nakon hrvatske verzije Island Innovation Hub-a pridružite se međunarodnom Virtualnom otočnom Summit-u, besplatnom online eventu koji će se održavati od 06. do 12. rujna.

Više o Summitu pronađite na službenim stranicama Island Innovaton programa.

 

 

__________