EDUKACIJA – Iskoristimo šansu udruga Novi otok

EDUKACIJA – Iskoristimo šansu udruga Novi otok

Objavio: Andrea Beader - 22.01.2021.

POZIV NA predavanje ISKORISTIMO ŠANSU! I predstavljanje rada udruge Novi otok na mjerama Akcijskog plana općine Vela Luka koja će se održati 25. siječnja 2021. godine od 16,00 -18,00 sati ON LINE putem zoom aplikacije.

 

U organizaciji UDRUGE i ZADRUGE NOVI OTOK, održati će se radionica na temu energetske učinkovitosti i obnovljivi izvori energije sa slijedećim temama:

.

“ISKORISTIMO ŠANSU”

Predstavit će se mogućnosti otoka Korčule u nadolazećoj energetskoj tranziciji ka čistoj energiji.Naš otok je, zajedno s otocima Cres, Lošinj, Brač i Hvar, uvršten među 26 europskih otoka koji su izradili strategiju energetske tranzicije u sklopu Tajništva za EU otoke CE4EUI Europske komisije. Ove strategije definiraju provedbu projekata i definiranje strateških okvira kojima lokalne zajednice otoka sudjeluju i provode strateške projekte.

Što mogu građani otoka Korčule učiniti?
Kako se u provođenju projekata mogu uključiti građani, vlasnici OPG, d.o.o. i obrta , iznamljivači turističkih objekata i javni sektor.
Za građane, iznajmljivače i OPG: mogućnost korištenja sufinanciranja do strane Fonda za fotonaposke sisteme, dizalize topline, ulaganje u izolaciju objekata, solarne kolektore.

Kako se mogu udružiti i iskoristiti priliku?
Na Korčuli je 5 polja u županijskom prostornom planu predviđeno za solarne elektrane. Kako građani mogu to iskoristiti i pokrenuti grupno ulaganje u obnovljive izvore energije. Konkretni primjeri – planovi i aktivnosti udruge i zadruge, što će se pokrenuti !
Ispred ZADRUGE : Ivan Zoković, član Energetske zadruge Novi Otok

Izvještaj o radu na provođenju mjera Akcijskog plana gospodarenja energijom općine Vela luka koje je udruga provodila u suradnji sa općinom kao partner u razdoblju od 2014-2020

Udruga Novi otok će predstaviti Izvještaj o radu za razdoblje 2014-2020 u kojem će dati informaciju o tome što je napravljeno, što nije, što smo mogli, a što nismo!
• dosadašnjem radu na provođenju mjerama Akcijskog plana gospodarenja energijom Općine Vela Luka kao partneri općine i daljnje promicanje korištenja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti. Sam izvještaj predstavit će ispred udruge tajnica udruge Ivana Cetinić i mentorica Katica Smojver / tehničke informacije i obrazloženje voditelj Ivan Zoković / i gost Nikola Matak /

Za praćenje on line poslat ćemo vam pozivnicu za zoom !
Sudjelovanje za polaznike je besplatno!

 

 

__________

Izvor: Udruga NOVI OTOK i Energetska Zadruga NOVI OTOK

Naslovna fotografija: www.pixabay.com