iOtok – treća epizoda interaktivne dokumentarne serije

Objavio: Pokret Otoka - 27.01.2017.

“Mićo Finta, nekadašnji nogometaš, biševski je pjesnik i kroničar. Biševljani ga smatraju „redikulom“ – što znači da je drugačiji, poseban i neprilagođen. Mićo se rodio na otoku. Skoro je postao vrhunski nogometaš no, kako je također bio veliki zavodnik, nogometna je karijera krenula nizbrdo. Otočani govore da ga je jedna lijepa mlada djevojka navodno odbila, nakon čega je Mićo nesretan napustio otok. Nitko ne zna kamo je nestao, no kasnije se ispostavilo da je radio po raznim jadranskim brodogradilištima, a neko je vrijeme u Ljubljani čak postavljao pozornice za rock koncerte.” Treću epizodu interaktivne dokumentarne serije iOtok pogledajte u ponedjeljak, 30. siječnja 2017. godine. 

Biševo je maleni jadranski otok poznat još iz antičkoga doba. Nakon Drugog svjetskog rata imao je više od 700 stanovnika, dok je sedamdesetih godina prošloga stoljeća tamo živjelo tek oko 65 ljudi. Danas na Biševu živi samo 13 stanovnika čije dnevne rutine i nastojanja posljednjih Biševljana da osnuju mjesni odbor možete pratiti u jedinstvenoj interaktivnoj dokumentarnoj seriji – iOtok.

Priče o preostalim stanovnicima iOtok će svakog tjedna objavljivati na internetskoj stranici iOtok pa ćete se i vi iz prve ruke moći uvjeriti što znači život na relativno izoliranom otoku te gotovo ući u domove živopisnih protagonista ovog zanimljivog projekta.

Izvor:  iOtok