iOtok – najava trinaeste epizode interaktivne dokumentarne serije

Objavio: Pokret Otoka - 10.04.2017.

Donosimo najavu trinaeste epizode dokumentarne serije iOtok koja se snima na otoku Biševu.

Zajedno s općinskom delegacijom, na Biševo je stigla i komiška gradonačelnica Tonka. Otočanima je predstavila novi općinski projekt – biševski otočki centar za posjetitelje. Uz pomoć europskih sredstava, općina planira nekadašnju biševsku školu pretvoriti u multimedijalni centar sa zaslonima na dodir, restoranom i dizalom za invalide. Posjetitelje Modre špilje u centar će voziti električni autobusi….

Trinaestu epizodu interaktivne dokumentarne serije iOtok pogledajte u ponedjeljak, 10. travnja 2017. godine. 

Biševo je maleni jadranski otok poznat još iz antičkoga doba. Nakon Drugog svjetskog rata imao je više od 700 stanovnika, dok je sedamdesetih godina prošloga stoljeća tamo živjelo tek oko 65 ljudi. Danas na Biševu živi samo 13 stanovnika čije dnevne rutine i nastojanja posljednjih Biševljana da osnuju mjesni odbor možete pratiti u jedinstvenoj interaktivnoj dokumentarnoj seriji – iOtok.

Priče o preostalim stanovnicima iOtok će svakog tjedna objavljivati na internetskoj stranici iOtok pa ćete se i vi iz prve ruke moći uvjeriti što znači život na relativno izoliranom otoku te gotovo ući u domove živopisnih protagonista ovog zanimljivog projekta.

Izvor:  iOtok