iOtok – četvrta epizoda interaktivne dokumentarne serije

Objavio: Pokret Otoka - 03.02.2017.

Donosimo Vam najavu četvrte epizode iOtok dokumentarne serije!

S Biševa je 30. siječnja zauvijek otišao barba Jere.

“Barba Jere bio je jedan od posljednjih biševskih barbi. Bio je ustrajni zagovornik pravog biševskog načina života koji od svakog otočanina zahtijeva mukotrpan sezonski rad u vinogradu i turizmu, u polju i na moru. Jere je svojim radom i znanjem bio živi dokaz da život na Biševu može biti dugoročno uspješan. Otočanima je bio uzor i inspiracija, a brojnim posjetiteljima biševska ikona.”

U spomen na barbu Jeru, četvrtu epizodu interaktivne dokumentarne serije iOtok pogledajte u ponedjeljak, 6. veljače 2017. godine. 

Biševo je maleni jadranski otok poznat još iz antičkoga doba. Nakon Drugog svjetskog rata imao je više od 700 stanovnika, dok je sedamdesetih godina prošloga stoljeća tamo živjelo tek oko 65 ljudi. Danas na Biševu živi samo 13 stanovnika čije dnevne rutine i nastojanja posljednjih Biševljana da osnuju mjesni odbor možete pratiti u jedinstvenoj interaktivnoj dokumentarnoj seriji – iOtok.

Priče o preostalim stanovnicima iOtok će svakog tjedna objavljivati na internetskoj stranici iOtok pa ćete se i vi iz prve ruke moći uvjeriti što znači život na relativno izoliranom otoku te gotovo ući u domove živopisnih protagonista ovog zanimljivog projekta.

Izvor: iOtok