Hvarska čarolija u Zagrebu

Objavio: Pokret Otoka - 21.11.2017.

Hvaru, moj dome, moj ti radosni kraju, što blistaš u sjaju, sanjam o tebi živiš u meni, Hvaru moj… stihovi su izrečeni prigodom zagrebačkoga otvorenja izložbe Nine Bogdan, mlade i perspektivne fotografkinje s Hvara.

Autorica Nina Bogdan i Ivana Rora na otvorenju zagrebačke izložbe (Foto: Borna Todtling)
Autorica Nina Bogdan i Ivana Rora na otvorenju zagrebačke izložbe (Foto: Borna Todtling)
Hvala ti Ivana Rora bez tebe nista ovo nebi bilo moguce ti si kao moja dobra vila ???????????????????????????????????? Nina Bogdan.

Hvar je, bez sumnje, vrlo fotogeničan. Gotovo ne postoji detalj koji nije poseban i toliko privlačan da već svojom pojavnošću uleti u kadar nečijega mobitela, smartfona ili fotoaparata. Kad se u internetske tražilice ukuca “Hvar”,  iznenađuje velik broj prekrasnih fotografija koje su snimili razni ljudi iz cijeloga svijeta – amateri, ali i vrhunski profesionalci.

Fotografije Nine Bogdan (Foto: Borna Todtling)

Hvarska čarolija

Mlada fotografkinja Nina Bogdan u Zagrebu izlaže svoje najdraže radove. Vedar duh, mladost, polet, pozitivna energija i djetinja radost kojom zrači prisutni su na njezinim fotografijama. Uhvaćeni trenuci pršte bojama i treperavom svjetlošću te uvlače promatrača u dinamičnu zaigranost prizora. No, autorica ne teži tehnički savršenoj fotografiji koja bi odražavala fotografsko znanje. Njezine su fotografije poziv na upoznavanje Hvara.

– Moj san je ispunjen. Ljubav svih nas prema Hvaru dovela nas je ovdje, a moje fotografije u Zagreb. Srce mi je puno hvarske čarolije – rekla je na otvorenju izložbe mlada autorica.

Otvorenje zagrebačke izložbe Nine Bogdan (Foto: Borna Todtling)

Izložba je potaknula na promišljanje o boljoj suradnji dvaju gradova – Hvara i Zagreba. – Na inicijativu i prijedlog Ivane Rore, zaljubljene u Hvar, mi smo večeras ovdje. Naša Nina i njezine fotografije najavljuju osnivanje Kluba Hvarana i prijatelja Hvara u Zagrebu te još puno novih, dobrih projekata. Sretan sam zbog velikih emocija i sreće kojima smo dočekani u Zagrebu – zaključio je gradonačelnik Hvara Rikardo Novak, dodajući da je izložba dobar uvod u sljedeću godinu kada se obilježava 150 godina turizma u Hvaru.

S otvorenja izložbe Nine Bogdan (Foto: Borna Todtling)

Izložba je otvorena do 28 studenoga u Frankopanskoj 1 u Zagrebu.

Video sa otvaranja

IZVOR : glashrvatske