HVAR – Udruga Pjover i 14. Festival levande

HVAR – Udruga Pjover i 14. Festival levande

Objavio: Andrea Beader - 11.07.2022.

Udruga »Pjover«, za zaštitu i revitalizaciju sela Velo Grablje, organizira 14. po redu Festival Levande

Udruga Pjover osnovana je s ciljem da zaštiti cjelinu područja Velog Grablja, njegovu prirodnu i kulturno-povijesnu baštinu – Udruga Pjover

Pjover je tu da obnovi tradiciju i sačuva identitet mjesta, a u svrhu promicanja održivog razvoja otoka Hvara. Cilj udruge je kontinuirano djelovati na revitalizaciji mjesta kroz akcije i projekte u sklopu gospodarskih potreba i perspektiva, a naročito grada Hvara, čijem području ovo selo i pripada.

Posebnu pažnju Pjover nastoji posvetiti obljetnicama i izdavanju raznih brošura i knjiga usmjerenih na očuvanje identiteta sela, koje čuvaju brižno sakupljene komadiće baštine i tradicije naših starih. Također, velika pažnja se posvećuje i akcijama za uređenje mjesta (izgled, čistoća, održavanje), te uređenjima šetačkih puteva i vidikovaca.

Tim događanjima i akcijama nastoji se ostvariti bolja povezanost ljudi uz zavičajni prostor, ali i upotpuniti turistička ponuda. Jedan o takvih događaja je sad već tradicionalan Festival levande.

 

PROGRAM 14. FESTIVALA LEVANDE

 

15. i 16. srpnja održava se 14. festivala levande – udruga Pjover

 

Na festivalu levande čeka vas žetva i radionica suhozida odmah na otvaranju pa izlaganje proizvoda od levande, dobra spiza, aromamasaža, izložbe.

Organizator posebno želi izdvojiti novu izložbu  – “Živjeti od cvijeća”, povodom 130 obljetnice osnutka Ružmarinske zadruge.
Potom će se tu održati i art slikaonice, predstavljanje zbirki pjesama, predstavljanje novog dresa NK Levande, projekcije filmova, radionice za djecu i one malo starije, uživo destilacija levande, predavanja, planinarski kutak, događanje čak i u Malo Grablje, glazbene poslastice.

Sve završava reggae ritmom, uz legendarne pjesme Bob Marleya u izvedbi benda Brain Holidays, u prijevodu (po našu) mozak na pašu!

 

__________
Izvor: Udruga Pjover
Naslovna fotografija: Pixabay