HVAR – GSU „Stella Maris Hvar“ započeo ljetnu sezonu kulturnih događanja

Objavio: Maja Jurišić - 12.06.2018.

GSU“ Stella Maris Hvar“ u lipnju organizira raznolika i mnogobrojna događanja na otoku Hvaru, a u nastavku najavljujemo narednih nekoliko dana.

Događanja su započela prošlu subotu (9.6.) sa predstavom  „Kaos prije premijere“ koju je izvodila Starija dramska skupina, a nakon nje Mlađa dramska skupina je premijerno izvela predstavu „ Kad je rijeka postala žuta“ u režiji dramske pedagoginje prof. Sandre Domanović.

 

HVAR, UTORAK 12.6, koncert dječjeg zbora Stellice

Danas, u utorak 12.6. u 19 h dječji zbor Stellice (vrtićka i školska grupa) održat će završni koncert u dvoru palače Vukašinović / Radošević.  Gosti večeri su mladi gitaristi.

Stellice su najmlađi članovi glazbenih sekcija glazbeno-scenskog udruženja „Stella Maris Hvar“ i na koncertu će izvesti pjesme koje su marljivo učili tijekom ovih proteklih par mjeseci. Voditeljica „Stellica“ je prof. Vinka Šurlin.

 

maris

Foto: Stella Maris Hvar GSU Facebook

 

STARI GRAD, ČETRVTAK, 14. lipnja, Svečani koncert odraslog zbora

U četvrtak  14.lipnja, u 20:30 povodom svećeničkog ređenja don Tonija Avianija,  odrasli zbor GSU-a „Stella Maris Hvar“ s posebnim zadovoljstvom će održati  svečani koncert u crkvi sv. Stjepana u Starome Gradu.  Program koncerta će biti podijeljen u dva dijela; na program klasične glazbe i na drugi dio programa,  u kojem će se izvesti pjesme zavičajne tematike. Riječ je o skladbama koje je uglazbila maestra Vinka Šurlin na tekstove domaćih otočkih pjesnika koja zbor vodi, za njega sklada i priređuje od samog početka.

U subotu 16.lipnja će u dvoru palače Vukašinović/Radošević  najmlađa dramska skupina premijerno odigrati predstavu „Dnevnik Pauline P.“ Režiju i dramatizaciju potpisuje njihova voditeljica Sandra Domanović.

 

Ovim premijernim predstavama i koncertima GSU „Stella Maris Hvar“ započinje još jednu ljetnu sezonu  tijekom koje će u gradu Hvaru i po cijelom otoku obogaćivati kulturnu ponudu.

__________

Pokret otoka

Foto: Nina Bogdan – Stella Maris Hvar GSU Facebook