HVAR – Ronioci u Jelsi izvukli četiri tone smeća iz mora

Objavio: Paula Bolfan - 23.09.2019.

Sveukupno 40 ronilaca i mještana u brodicama izvadilo je blizu 4 tone guma, pvc i staklenog otpada, vrša, mriža i drugog otpada, koji je zbrinut uz pomoć komunalne tvrtke Jelkom, Veslačkog kluba Jelsa i Vatrogasnog društva Jelsa na deponiju.

Za vikend je Jelsa ugostila mnoge ronioce te mještane na eko akciji čišćenja Jelšanske uvale – prenosi Dalmatinski portal.
.

U suradnji s Udrugom veterana HRM, Ronilačkim klubom Nautilus, Ronilačkim centrom Black Pearl i Turističke zajednice općine Jelsa provedena je akcija čišćenja jelšanskih uvala.

– Jelšanske uvale zbog izražene dužobalne morske struje i specifične konfiguracije obale predstavljaju svojevrstan lijevak u koji završava plutajući otpad. Ovo nije prva te svakako neće biti ni zadnja akcija čišćenja podmorja, te iako je izvađena velika količina otpada, na dijelu prethodno očišćenog akvatorija primijećeno je značajno poboljšanje čistoće podmorja, što je znak da ovakve akcije treba i dalje provoditi – poručili su iz Turističke zajednice općine Jelsa.

 

 

__________
Izvor: Dalmatinski portal
Naslovna fotografija: FLAG Škoji