HVAR – Priča Hvaranke Katarine Moškatelo

Objavio: Paula Bolfan - 04.06.2018.

Katarina Moškatelo rođena je Hvaranka i već je 10 godina radijska voditeljica, a nakon prestanka rada na radiju Anteni i dalje želi ostati u medijskim vodama. Ako i niste čuli za nju, njen glas ste zasigurno čuli.

Rođena Hvaranka, 35-godišnja Katarina čiji ste glas nebrojeno puta čuli u eteru, ispričala je za Story.hr kako se iz rodnog Hvara preselila u Split pa zatim u Zagreb, te kako se rodila njezina ljubav prema medijima, ali i prema mnogo drugih stvari.
.

facebook Katarina Moškatelo

‘Od svojih 35 godina, 18 sam živjela dijametralno suprotnim životom od ovog sada. Daleko od vreve, u malom selu Dol, s uskim krugom ljudi, najzdravijom domaćom hranom i uz puno otvorenog i glasnog razgovora (otprilike kao u sicilijanskim obiteljima, samo stari nije bio mafijaš haha).

Glavna zabava je bila otočka nogometna liga pa sam u deficitu zabave osmislila dječji festival s nekih 11 godina, jer je zbilja znalo bilo monotono, a ja sam bila hiperaktivna i željna noviteta za ekipu i sebe’, priča Katarina, koja je nedavno vodila prvu konferencija u sklopu projekta Sensa power events – Moć samomotivacije.
.

Život u velikom gradu

Kaže da je oduvijek znala da će jednog dana živjeti i raditi u Zagrebu.

‘Nekako sam vizualizirala stvari koje su se kasnije ostvarivale. Zgrada u kojoj ću u Zagrebu biti podstanar, posao koji radim, mjesta na koja izlazim, sve je išlo svojim tokom. Uvijek. Prepustiš se. Život je ionako igra, samo to olako zaboravimo ako se nađemo u nepripadajućoj sredini koja nas ponese u nekom drugom pravcu’, kaže i prisjeća se kada se rodila njezina ljubav prema medijima. ‘Oduvijek sam željela raditi u medijima, otkad sam kao curica od nekih sedam godina jutra provodila uz Kseniju Urličić i Olivera Mlakara, upijala svaki naglasak, svaku gestikulaciju, tonalitet’, dodaje.

Katarina kaže kako se u Zagrebu odlično snašla. ‘Ponek mi nedostaje mir i životna usporenost koju sam imala na Hvaru. Ali i to se dobije, odem na Sljeme, volim tu zelenu šumetinu. Ako ne stignem, zapalim u Zelengaj, onako spontano između snimanja reklama i sastanaka, ili u Maksimir, gdje god, samo da je duboka priroda bez ikakvih živućih duša’, dodaje.
.

Za Story.hr Katarina je odala i novost u svojem životu, poslovne prirode.

‘Nova vijest je da me više ne slušate u eteru Antene. Ne mislim nužno da sam se s radiom kao medijom pozdravila, iako TV još nisam isprobala, a voljela bih. Volim radio, ali volim i slobodu govora’, kaže i odaje nam koje su joj trenutne okupacije. ‘Trenutno sam na drugoj godini glumačkog studija Kubus, upravo pripremamo jednu novu zanimljivu predstavu, nas tri cure, zvat će se “u 3 matere”, to mi je, kao i posao, za ljubav i dušu.  Zbilja volim jako sve što radim, zvuči kao klišej, ali nema dana kojem se ne veselim, frcaju neke ideje, dobra vibra, novi ljudi. Dajem glas u reklamama, uz to vodim evente i moderiram konferencije sa 200% sebe, volim te projekte u ovoj branši na jedan poseban i samo svoj način, možda zato što nisam limitirana na dvije minute. Odnedavno čitam i knjige za slijepe i slabovidne u Knjižnici za slijepe’, priča.

Opisala nam je kako izgleda njezina svakodnevica, odnosno tipičan dan jednog freelancera. ‘Radim po cijele dane, ako želim, ako ne želim, ne radim. Čini mi se da je ovaj dolazak u Zagreb prije četiri godine ubio ziheraša u meni. Iduća lekcija pliz!’, uz smijeh priča.

Ovaj svestranoj Hvaranki omiljeni hobiji su kuhanje zdrave hrane, putovanja kojima pribjegava kad god može, a voli yogu i meditaciju. A ljubav, priupitali smo. ‘Ljubav, ona prava ljubav me još traži, do tada sam u potpunosti posvećena sebi i najdražim ljudima. Preporučujem svima, divno je, ispunjava, donosi balans, mir i fokus, pa i sve ostalo ide svojim tokom, i to pozitivnijim’, zaključila je.

__________
Izvor: Story.hr
Fotografija: Facebook Katarina Moškatelo