HVAR – Predavanje o ribarskim feralima i projekcija filma 24. rujna 2021.

HVAR – Predavanje o ribarskim feralima i projekcija filma 24. rujna 2021.

Objavio: Andrea Beader - 24.09.2021.

Na Hvaru se organizira pokazno predavanje o ribarskim feralima i projekcija nagrađenog filma “Za litnjega mroka” Ivane Šerić

Ribarski muzej u Vrboskoj poziva u petak, 24. rujna u 20.30 sati, na pokazno predavanje o ribarskim feralima kustosa zbirke Duje Dorotke, te na projekciju nagrađenoga kratkometražnog animiranog filma mlade vrbovačke umjetnice Ivane Šerić – prenosi hvarski.net.

U prvom dijelu večeri održat će se demonstracijsko predavanje o ribarskim feralima na kojem će modelima i autentičnim primjercima određenih tipova ribarskih svjetiljki biti predstavljeni principi rada, ali i povijest i evolucija ovih naprava i njihovo značenje za lokalna gospodarstva otočnih zajednica u prošlosti.

.
Animirani film ”Za litnjega mroka” osvojio je jednu od najprestižnijih međunarodnih nagrada za mlade animatore

U drugom dijelu večeri posjetitelji će imati priliku pogledati animirani film “Za litnjega mroka” Ivane Šerić. Riječ je o uratku kojeg je autorica napravila u suradnji s Ribaskim muzejom, a koji je prvotno bio zamišljen kao promotivni spot Ribarskog muzeja, no tu je funkciju nadišao osvojivši ovogodišnji “Vafi & Rafi festival” u MAXI kategoriji, jednu od najprestižnijih međunarodnih nagrada za mlade animatore.

Projekt Revitalizacije ribarske zbirke, čiji je sastavni dio i ovaj događaj, sufinanciran je proračunskim sredstvima Općine Jelsa i Splitsko-dalmatinske županije u okviru Programa razvoja, zaštite, i valorizacije pomorske baštine na području Splitsko-dalmatinske županije u 2021. godini.

Također, iz Muzeja podsjećaju da se trenutni stalni postav može pogledati još do nedjelje 26. rujna, u jutarnjem terminu od 9 do 13 sati. Zbog epidemiološke situacije broj sjedećih mjesta je ograničen, stoga iz Muzeja napominjeu svima zainteresiranima da dođu ranije kako bi osigurali svoje mjesto.

__________
Izvor: hvarski.net
Naslovna fotografija: Pixabay.