HVAR – Prvo otvoreno prvenstvo otoka Hvara u judu

Objavio: Pokret Otoka - 23.10.2017.

Dok su se jedni sladili delicijama sa bogatih stolova povodom Dana kruha, drugi su se u školskoj dvorani žestoko borili za prestižnu medalju na 1. otvorenom prvenstvu otoka Hvara u judu. U punoj dvorani, pod budnim okom svojih trenera, suigrača i mnogobrojne publike, pravu natjecateljsku prezentaciju ove zanimljive borilačke vještine priuštili su nam mladi judisti otoka Hvara. Bilo je dosta radosti, ponosa, a potekla je i pokoja suza razočaranja. No, sve je to dio igre i natjecanja. Na samo kraju, najuspješniji su dobili medalje, a najborbeniji sudionici i pehar.

UNICEF je judo sport proglasio najboljim borilačkim sportom za mlade. To je jedan od razloga njegove nagle popularnosti. Judo jako dobro utječe na pravilan rast i razvoj djece, pospješuje razvoj motoričkih sposobnosti, naročito koordinaciju i fleksibilnost, pomaže da se djeca bolje adaptiraju u društvo i da razviju  pozitivne natjecateljske osobine

Organizatori su  bili tri judo kluba, sva tri akademska, Hvar, Jelsa i splitski Student, suradnja je to od prvoga dana otkako su na Hvaru pali prvi ipponi. Natjecanje je otvorio gradonačelnik Hvara Riki Novak.

Svakako je ovaj dan bio vrlo važan za sve Hvarane jer po prvi put se uspješno održalo prvenstvo otoka, u očito vrlo popularnom sportu na tom otoku.

Izvor: os-hvar.skole.hr