HVAR – Otvoreno glasovanje za najbolju europsku destinaciju 2018.

Objavio: Pokret Otoka - 20.01.2018.

Turistička zajednica Starog Grada na Hvaru prošle godine bila je nominirana za titulu europske najbolje destinacije u organizaciji portala European Best Destinations, a ove godine s jednim velikim iskustvom više, odlučila se opet kandidirati, ali ovaj put kandidira se cijeli otok Hvar.

Najsunčaniji otok u Hrvatskoj sljedeće godine proslavit će 150 godina organiziranog bavljenja turizmom, a cijeloj priči odlično bi se i nadovezala titula najbolje europske destinacije. Svakako je pohvalno što se odlučilo kandidirati cijeli otok Hvar jer upravo otok Hvar je jedna turistička destinacija. Glasovanje je otvoreno, a svoj glas otoku Hvaru možete dati ovdje.

Inače, otok Hvar možemo zvati i kao Otok UNESCO-a jer se na ‪UNESCO-voj listi kulturne i nematerijalne svjetske baštine nalaze Stari grad i starogradsko polje, Čipka od Agave, Procesija za Križen, Klapsko pjevanje te mediteranska prehrana.

 

Što nominacija i/ili izbor donose otoku Hvaru?

 

”Sama prijava nije dovoljna da bi se postigao uspjeh, to je samo prvi korak. Iza početne prijave pravi posao tek počinje, te je potrebno dobro napraviti plan promocije kako bi se glas o nominaciji što dalje čuo te u konačnici dobio dovoljan broj glasova. Naravno fokus bi trebao biti na naše tržište jer računamo na lokal patriotizam, koji će nam u kratkom vremenu donijeti početni buz. Svakako bi se trebalo komunicirati i na engleskom jeziku kako bi se „ulovilo“ glasove i stranih turista.

Jedan od segmenata, po mojem mišljenu bi trebali ciljati turiste s područja koje nisu nominirane, ali najvažnije je komunicirati prema turistima koji su već posjetili Hvar i koji se stalno vraćaju na ovaj predivan otok. Tu se svakako moraju uključiti i svi turistički djelatnici otoka Hvara, od hotelijera do domaćina u obiteljskom smještaju. Oni bi samoinicijativno trebali iskomunicirati putem newslettere svojoj bazi gostiju kao i na društvenih mreža”, napisao je Goran Rihelj za hrturizam.hr .

 

Nadamo se da će otok Hvar ovu priliku porepoznati kao proširenje tržišta i turističke sezone, ali da će znati sa potencijalnom titulom uskladiti kvalitetno i održivo upravljanje turizmom te prirodnim i kulturnim resursima.

_________________________________

Izvor | hrturizam.hr

Fotografija | JoelleLC / PIXABAY