HVAR – Na Hvaru započela proslava 150. obljetnice organiziranog turizma

Objavio: Paula Bolfan - 15.05.2018.

U četvrtak, 10. svibnja, započela je središnja proslava 150. obljetnice organiziranoga turizma u Hvaru, kojom Grad Hvar i Turistička zajednica grada Hvara ponosno slave dugogodišnju turističku tradiciju najsunčanijeg hrvatskog otoka!

Nakon festivala Hvar – otok vina, na kojem su u četvrtak sudjelovali ugledni hvarski vinari te tradicionalne Fjere sv. Prošpera, zaštitnika Hvara, u sklopu koje je održana i Večer folklora i klapske pjesme, u subotu je koncert imao riječki Super Cover Band, a u nedjelju je poznati hvarski dizajner Toni Carić Rico brojnoj publici predstavio svoju viziju hvarske tradicije – revijom Hvar 150 – Hvar Dress Code.
.

Ovih dana Hvar ugošćuje vrhunske hrvatske glazbenike

Sinoć su nastupila Četiri tenora – Đani Stipaničev, Marko Škugor, Vladimir Garić i Marko Pecotić, a danas će se, uz otvaranje izložbe 150 godina hvarskog turizma, svečane sjednice Turističke zajednice i gastro manifestacije za uzvanike Hvar150, u 21 sat održati veliki Gibonnijev koncert na Pjaci.

Proslava 150 obljetnice organiziranoga turizma u Hvaru održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović.
.

Nakon događanja ovoga tjedna, Hvar ne prestaje s bogatom ponudom kulturnih i društvenih događanja kroz cijelu godinu!

U svibnju sve posjetitelje očekuje 22. Prix Marulić, međunarodni festival igrane i dokumentarne radio-drame (19. – 24. svibnja), utrka For Trail (16. svibnja), kao i prigodni program osnovnoškolaca Lipo forsko ric (28. svibnja). U lipnju će se održati Festival mediteranske prehrane i Festival levande, kao i otvaranje izložbe Dagmar Meneghello, a do kraja godine organizatori su priredili vrlo dinamičan i zanimljiv program za sve posjetitelje – kako domaće, tako i brojne turiste.

__________
Izvor: Dalmacija Danas
Fotografija: www.otok-hvar.hr