HVAR – Za listopad najavljena posebna sjednica Vlade na Hvaru posvećena politici Vlade prema hrvatskim otocima

Objavio: Paula Bolfan - 01.04.2018.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se u petak u Hvaru s gradonačelnikom Grada Hvara Rikardom Novakom i obišao radove na obnovi Hvarskog kazališta, smještenog u zgradi Arsenala. Hvarsko je kazalište prvo građansko kazalište u Europi, izgrađeno 1612. godine.

Kazao je da su na obnovi angažirana sva nadležna ministarstva, Ministarstvo kulture, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU te Ministarstvo financija.

– Nastojat ćemo da se u sljedećim mjesecima dovrši, nakon skoro 20 godina, obnova ovog prekrasnoga Hvarskoga kazališta te da ovaj reprezentativni objekt na Hvarskoj pjaci zaista prodiše punim plućima, a osobito u kontekstu 150. obljetnice turizma na otoku Hvaru, poručio je predsjednik Vlade.
.

Najavljena posebna sjednica

Najavio je da će se u listopadu na otoku Hvaru održati posebna sjednica Vlade, posvećena politici Vlade prema hrvatskim otocima, koja je dio politike ravnomjernog razvoja zemlje. Dodao je kako će do tada u proceduru biti upućen i Zakon o otocima.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je na Hvaru posjetio i mons. Slobodana Štambuka, hvarskog biskupa koji odlazi u mirovinu.

__________
Izvor: Dalmacijaplus.hr
Fotografija: Pixabay