HVAR – Jinxi na Festivalu levande nastupaju na pjoveru

HVAR – Jinxi na Festivalu levande nastupaju na pjoveru

Objavio: Maja Jurišić - 15.06.2018.

Ove godine Festival levande slavi svoj jubilarni deseti rođendan 28. – 30. lipnja pa je i u tom tonu festival obogaćen zanimljivim i bogatim programom kojeg ne smijete propustiti ako ste na Hvaru ili planirate taj vikend doći otoku u posjet.

Festival levande zamišljen je kao edukativno, gospodarska, kulturna i turistička manifestacija te predstavlja originalan način spajanja tradicionalnog otočkog života, očuvanja kulturne baštine te povezivanja lokalnog stanovništva i gostiju. Ovakav primjer Festivala i svega što taj vikend na njemu možete kušati, vidjeti, osjetiti i ćuti divan je primjer održivosti i budućnosti lokalnih otočkih zajednica.

 

JUBILARNA GODINA

Festival svake godine ugosti lokalne proizvođače proizvoda od lavande, ali i ostalih suvenira i proizvoda s otoka i redovito se svake godine traži štand više. Osim toga redovni festivalski program uključuje žetvu i destilaciju levande na stoljetnom postrojenju kao glavni događaj te brojne radionice, edukacije, predavanja kao i nezaobilaznu gastronomsku ponudu. Sve se ovo na inicijativu udruge Pjover uz pomoć brojnih suradnika, partnera i volontera već 9. godina održava u Velom Grablju.

No ovo je osim za Festival, jubilarna godina i za grad Hvar koji slavi 150 godina organiziranog turizma u gradu Hvaru stoga će se po prvi puta prvi danFestivala 28. lipnja održati u Gradu, u suradnji s gradom Hvarom i TZ grada Hvara

Na Festivalu nas uz redovni program i male proizvođače očekuje . izložbu starih slika “Sjećanja/Memories”, premijerna projekcija filma “8 Povjerenik” snimanog u Velom Grablju, prigodna predstava “Wanda Lavanda” gradskog kazališa lutaka iz Rijeke, izrada tovara od levande u prirodnoj veličini, nastup novog hvarskog benda “Klapa šlapa” kao predgrupa ovogodišnjim izvođačima i kao šlag na kraju Jinx-i.

 

KONCERT NA PJOVERU

S obzirom da poseban Festival zahtijeva i poseban ambijent iz male “kuhinji” udruge Pjover izlaze dodatna iznenađenja. Grupa JINX imat će jedinstvenu priliku da svoj koncert održi na zaista posebnom mjestu – Pjoveru u Velom Grablju.

Posljednjih mjeseci razvijamo projekte revitalizacije različitih pjovera po Dalmaciji sa svrhom njihovog korištenja u kulturno društvene svrhe pa nas je ova vijest iz Velog Grablja ugodno iznenadila jer nismo ni sanjali da bismo već ovo ljeto mogli zaplesati na jednom od njih.

Sve novosti, vijesti, najave i reportaže Festivala levande pratite na Facebook stranici udruge Pjover i pozovite prijatelje, ekipu i familiju na festivalski događaj, a ako na Festival želite volontirati još se stignete prijaviti na Poziv za volontere.

Najavu 10. Festivala levande prošitajte, organizirajte se na vrijeme i budite dio Festivala i pozitivnog primjera održivog razvoja turizma na otoku Hvaru.

__________

Autorica: Maja Jurišić

Foto: Pjover