HVAR – Hit predstava “Zora riđokosa” na Ljetnoj pozornici Venerande

HVAR – Hit predstava “Zora riđokosa” na Ljetnoj pozornici Venerande

Objavio: Marta Stupin - 29.06.2018.

Hrabra i buntovna junakinja Zora predvodit će svoju bandu na 57. Hvarskim ljetnim pripredbama. Riječ je o predstavi Zora riđokosa s kojom će Gradsko kazalište Trešnja sudjelovati na ovogodišnjem Festivalu.

Poučnu, dinamičnu i emocionalno nabijenu predstavu Zora riđokosa, prema kultnom romanu Kurta Helda, režirao je Rene Medvešek u suradnji s dramaturgom Dubravkom Mihanovićem.

Priča se temelji na istinitim događajima u Senju, opisanima u romanu koji je postigao veliki uspjeh u Njemačkoj. Radnja predstave s lakoćom uvlači gledatelje svih generacija u vrtlog zbivanja čiji je glavni pokretač hrabra četrnaestogodišnja djevojčica Zora, a donosi i snažnu socijalnu poruku o siromašnoj i nezbrinutoj senjskoj djeci kojoj je korumpirani sustav okrenuo leđa.

Medvešek je scenografiju predstave maštovito postavio sklopivim ljestvama koje po potrebi postaju zatvor, kokošinjac ili čamac, a sadržaj oplemenio emocijama i pažljivo strukturiranim karakterizacijama likova.

Zora riđokosa velika je ansambl predstava predvođena Dubravkom Lelas u ulozi hrabre Zore, Lukom Bulovićem u ulozi Branka te Tomislavom Rališem u ulozi ribara Gorjana, a u njoj će moći uživati i djeca i odrasli 2. srpnja u 21,30 sati na hvarskoj Ljetnoj pozornici Veneranda.

Za dodatne informacije pratite Facebook event predstave, a sva događanja Hvarskih ljetnih priredbi na njihovoj službenoj Facebook stranici.
_______
Press: Kazalište Trešnja
Naslovna fotografija i fotografija u tekstu: Damil Kalogjera