HINA – Postani honorarni suradnik u praćenju Europskog zelenog plana!

HINA – Postani honorarni suradnik u praćenju Europskog zelenog plana!

Objavio: Paula Bolfan - 08.02.2021.

U sklopu projekta “Zeleni plan za Sredozemlje – EU i Jadransko more” Hrvatska izvještajna novinska agencija u potrazi je za honorarnim suradnicima u praćenju aktivnosti na području Europskog zelenog plana na prostoru Sredozemlja, posebice Jadrana

Ako imate iskustva u prikupljanju, obrađivanju i objavljivanju informacija, znate se jasno izražavati i dobro vladate pravopisom i gramatikom, a zanimaju vas politike Europskog zelenog plana – prijavite se!

Projekt “Zeleni plan za Sredozemlje – EU i Jadransko more” financijski je podržan od strane Europskog Parlamenta.

.
Kako se prijaviti?

Prijavu možete izvršiti na idući način:

E-mail naslova ‘’ Ime i prezime – Europski zeleni plan – Prijava za honorarni posao (Pokret otoka)’’ pošalite na adrese hina@hina.hr i akoz@hina.hr.

U prijavi pošaljite:
.

  • životopis,
  • nekoliko rečenica koje navode što vas je motiviralo na prijavu,
  • vještine kojima ćete doprinijeti projektu te
  • relevantno iskustvo (ukoliko ga imate).

Sretno!

.
EUROPSKI ZELENI PLAN

Europski zeleni plan strategija je za postizanje održivosti gospodarstva EU-a, koja se planira postići pretvaranjem klimatskih i ekoloških izazova u prilike, u svim područjima politike i osiguravanjem pravedne i uključive tranzicije. Strategija se odnosi na borbu protiv klimatskih promjena i uništavanja okoliša koji prijete egzistenciji Europe i svijeta.

Više pronađite na stranicama Europske Komisije: Europski zeleni plan.

.
Osobine i vještine novinara

Prema HZZ-u novinar mora imati široku opću kulturu i informiranost iz različitih područja, jasno se izražavati te dobro vladati pravopisom i gramatikom materinjeg jezika. Zbog priloga iz stranih zemalja, intervjuiranja stranih državljana i sl., važno je i poznavanje stranih jezika. 

Više pronađite na HZZ – usmjeravanje: novinari.

 

_________

Autorica: Paula Bolfan
Naslovna fotografija: pixabay