Foto natječaj ”Volim svoju županiju”  trajat će od 1. ožujka do 20. travnja 2018. godine

Foto natječaj ”Volim svoju županiju” trajat će od 1. ožujka do 20. travnja 2018. godine

Objavio: Paula Bolfan - 07.03.2018.

Treće izdanje foto natječaja „Volim svoju županiju“

Danas, 1.ožujka 2018. godine, u organizaciji Hrvatske zajednice županija započelo je treće izdanje foto natječaja „Volim svoju županiju“. Baš kao i u prethodnima, cilj je ovog natječaja fotografijom prikazati regionalni identitet i osigurati prepoznatljivost svake hrvatske županije.
.

Natječaj traje od 1.ožujka do 20.travnja 2018. godine.

U tom periodu pozivamo sve mlade umjetnike i kreativce da objektivima uhvate posebnosti svojih krajeva i odabrane fotografije prijave na natječaj. Potrebno je zabilježiti zanimljive detalje, prirodne ljepote ili kulturnu i prirodnu baštinu te fotografije dostaviti putem aplikacije na našoj službenoj Facebook stranici.

Glavne će se nagrade, GoPro Hero5 kamere, dodjeljivati u dvije kategorije:

  1. najbolja fotografija prema broju glasova 
  2. najbolja fotografija prema izboru stručnog žirija.

Također, u kategoriji najboljih fotografija prema izboru stručnog žirija pripremljene su zahvalnice i prigodni pokloni  za  osvojeno 2. do 10. mjesto.

Iskustvo profesionalne fotografkinje, Mare Milin, vodit će i ovogodišnji stručni žiri. Uz nju će pristigle radove vrednovati Mateja Gošćiej, voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana Međimurske županije, Bernardo Pahor, voditelj Odsjeka za protokol i odnose s javnošću Karlovačke županije te Kristijan Toplak iz Ureda župana Virovitičko-podravske županije.

Osim spomenutih članove, ove će godine žiri biti bogatiji i za počasnog člana, Alana Špiljaka, pobjednika prošlogodišnjeg izdanja.

Važno je da fotografije moraju biti snimljene na području Republike Hrvatske, a svaki autor/autorica može poslati do tri fotografije. Dozvoljene su minimalne korekcije u vidu poravnanja, izrezivanja, oblikovanja ruba fotografije, kontrasta i boja.

Detaljnije o pravilima pročitajte u priloženom tekstu – PRAVILA NATJEČAJA.

Također možete zapratiti Instagram profil „Volim svoju zupaniju“ za dodatne detalje i zanimljive popratne sadržaje.

Fotkajte, dijelite, lajkajte te hashtagajte

#volimsvojuzupaniju i #hrvatskazajednicazupanija

__________
Izvor: hrvzz.hr
Fotografija: Antonia Dobrota