Foto natječaj | SERUM antihibernacijsko cjepivo, doza II.

Objavio: Pokret Otoka - 19.07.2017.

Udruga PlatFORma, Hvar i Pokret Otoka pozivaju sve zainteresirane da se uključe u natječaj i sudjeluju na međuotočnoj izložbi fotografija koja će se održati početkom studenog u Hvaru u sklopu događanja SERUM, antihibernacijsko cjepivo, doza II.

 

SERUM je trodnevno događanje, zamišljeno kao godišnje okupljanje otočana i otočkih organizacija koje se bave društveno-kulturnim aktivnostima. Svrha programa je međuotočko umrežavanje, dijeljenje ideja i iskustava u ugodnom ambijentu uz razna popratna događanja.  

 

Odnos prostora, čovjeka i vremena tema je nadolazećeg Seruma i popratne izložbe fotografija.

 

Pozivamo sve fotografe i one koji se tako osjećaju da na svome otoku dokumentiraju objekte koji su nekada bili puni života, a sada stoje zapušteni i prazni.

Domovi kulture, tvornice, kina, knjižnice, zadruge i slični prostori nekada su okupljali ljude i kreirali život lokalne otočne zajednice.

 

Izložba će tražiti odgovore na pitanja: Što je prostor bez ljudi? Gdje je nestao čovjek?

 

Fotografije su tek ulovljeni trenuci i dokumenti trenutnog stanja koje otvaraju prostor za diskusiju, kritičko promišljanje,  interpretaciju i nove ideje.

 

U obzir dolaze crnobijele i fotografije u boji, formata .jpg,  300dpi.

Uz vaše ime, naziv i lokaciju fotografije molimo autore da prilože kratak opis i razlog odabira baš tog objekta.

 

Fotografije je potrebno poslati do 15.09.2017. na platforma.hvar@gmail.com.

___________

 

O SERUMU 2016 | Zamišljen kao multimedijalno predstavljanje rada aktivnih kulturno umjetničkih organizacija na otocima, s ciljem upoznavanja otočana sa radom svojih otočnih susjeda, uz bogat popratni program. Pogledajte kako je to izgledalo prošle godine!

Koristimo priliku da vas pozovemo da se uključit u grupu Otočna fotografija, u kojoj preko 1000 otočana rado dijeli predivne vizure svojih otoka. Inspirirajte se!