Kako Fortuna Povlja mijenja stvari na bolje

Objavio: Pokret Otoka - 07.06.2017.

Među 332 stanovnika malog mjesta Povlja na istočnoj strani otoka Brača, nalazi se čak 40 članova Sportskog društva Fortuna Povlja, koje je nedavno proslavilo dvadeset godina postojanja. U dva desetljeća rada zbilo se nesrazmjerno puno aktivnosti, događanja, akcija, ljubavi i upornosti, nego što je ovdje uopće moguće navesti pa ćemo se zadržati na samo nekoliko posljednjih godina, koje su bile posebno aktivne.

 

Članovi Fortune Povlja, može se bez puno pretjerivanja zaključiti, stup su društvenog razvoja Povalja – svojim su poduhvatima, u kojima je sažeto nebrojeno mnogo volonterskih sati, upravo preobrazili svoje malo mjesto. Navedimo samo neke od njihovih akcija – organizirali su i uspješno proveli čišćenje i uređenje mjesne plaže Ratac, a u mjestu su uredili predvorja ambulante i dvorane, osmislili su autohtoni povaljski suvenir – sat i magnetić s povaljskim pragom, simbolom Povalja, potom su uredili i spravama za igru opremili dječje igralište u šimatoriju, a uredili su i samo igralište (promijenili zaštitnu ogradu, podlogu…) te svlačionicu. Društvo je uspješno organiziralo i turnir u balotama, nakon što su uredili i u funkciju stavili samo boćalište, postavili reflektore i kupili balote. Organizirali su i tradicionalni nogometni turnir „Sv. Ivana“ kao i turnir “4 kafića“. Uspješno su organizirali i ljetnu školu nogometa za domaću i fureštu djecu.

 

 Velika pomoć u cijelom ovom procesu bila im je i Općina Selca, kojoj pripadaju Povlja, ilustrirajući tako jedan dobar primjer javno civilnog partnertsva utemeljenog na konkretnoj lokalnoj inicijativi, pomno planiranom razvoju i političkoj volji da se podrže pozitivne lokalne priče.

 

Aktivnosti ovog sportskog društva davno su nadišle taj „sportski“ element, premda je on i dalje okosnica njihova djelovanja. S tim na umu, drago nam je prenijeti poziv na njihov najnoviji događaj – revijalni malonogometni turnir koji će se održati 22. lipnja u Povljima, a na kojem će nastupiti polufinalist i finalist prvenstva Hrvatske u malom nogometu, all stars ekipa Fortune Povlja te pomladak Fortune Povlja.

Mogućnost da u samom finalu gledamo dva prvoligaša već je i više nego dovoljna pozivnica za ovo događanje, ali nadodat ćemo još kako čitav prihod od ovog turnira namijenjen je novoj sezoni ljetne škole nogometa za djecu. Za zabavu su zaduženi Koperonti, Pero i Kole, a cijeli program pročitajte u nastavku:

 

17.00 | Fortuna All stars VS Novo Vrijeme Apfel

17.45 | Fortuna Povlja VS Split Tommy

18.30 | Utakmica za treće mjesto

19.30 | Finale

21.00 | Pučka fešta | Koperonti | Pero i Kole

 

Ekipi Fortune Povlja želimo uspjeh u budućem radu, a vama da se inspirirate njihovom pričom!