FLYING CLIPPER – Najveći jedranjak u svijetu izgrađen je u Brodosplitu i zaplovio je Jadranom

FLYING CLIPPER – Najveći jedranjak u svijetu izgrađen je u Brodosplitu i zaplovio je Jadranom

Objavio: Paula Bolfan - 30.09.2019.

Flying Clipper,  najveći i najluksuzniji jedrenjak na svijetu sagrađen je u našem Brodosplitu, a upisan je već i u Guinnessovu knjigu rekorda…

Ljepotan sa 162 metra dužine, pet paluba i 150 članova posade namijenjen je za vrhunski užitak 300 putnika. Ponos hrvatske brodogradnje, Brodosplitov ljepotan raširio je jedra i zaplovio Jadranom – prenosi RTL.
.

.
Svih pet jarbola s podignutim jedrima u koje udara bura srednje jačine kao paun se pokazao u najljepšem mogućem svijetlu potencijalnim kupcima u splitskom akvatoriju.

Ljepotan sa 162 metra dužine, pet paluba i 150 članova posade namijenjen je za vrhunski užitak 300 putnika koliko može primiti u 150 luskuznih kabina. A oni imaju na raspolaganju sve moguće pogodnosti suvremenene tehnologije i brodskog luksuza, ali sa štihom i atmosferom starih jedrenjaka.

Osim toga Flying Clipper je jedini jedrenjak s najvišim sigurnosnim standardima i s najvišom mogućom ocjenom za prigušenje buke i vibracija, ali bez obzira na svoja dva supersnažna motora prvenstveno je namijenjen jedrenju i to izgleda savršeno radi.

__________
Izvor: RTL
Naslovna fotografija: Croatia week