FILM – Trajekt Lastovo filmska je zvijezda međunarodne koprodukcije! (VIDEO)

FILM – Trajekt Lastovo filmska je zvijezda međunarodne koprodukcije! (VIDEO)

Objavio: Paula Bolfan - 17.06.2021.

Kapetan trajekta Lastovo ovih dana upravlja komandama filmskog seta ”Prelazak” čija je tema život jednog kapetana. U filmu trajekt Lastovo plovi između Maroka i Španjolske, dok se u zbilji set odvija u Puli, Rijeci i Zadru.

Film ”Prelazak” nastaje kao koprodukcija Nizozemske, Belgije i Hrvatske. Režiju i scenarij potpisuje Jacqueline Van Vugt kojoj je ovo debitantski igrani film, producenti su Germen Boelens (Revolver Films, Nizozemska) i Dries Phlypo (A Private View, Belgija), izvršni koproducent je Siniša Juričić (Nukleus film), a direktor fotografije Gregor Meerman. Snimanje, za koje je većinom zadužena domaća filmska ekipa, u Hrvatskoj traje 30 dana, a osim u Puli snimat će se u Rijeci, Zadru i u Zagrebu – prenosi HAVC.
.

Redateljica filma Jacqueline Van Vugt kaže da je trajekt Lastovo prava vrsta broda koji je  zamislila kada je pisala scenarij

Na pitanje jeli lakše snimati dok trajekt plovi ili kad je usidren kaže iduće: ”Gotovo je podjednako. Ovaj brod je jako dobar i ne miče se previše s jedne strane na drugu. Jako nam se sviđa posada. Radili smo s pravim kapetanom, a zatim s našim marokanskim kapetanom. On je na komandnom mostu, ali je pravi kapetan za komandama tako da je to jako dobro funkcioniralo.”

Vjerujemo da su svi ljubitelji trajekta Lastovo oduševljeni ovom pričom.
.
 

__________
Autorica: Paula Bolfan
Fotografija: wikipedia