European Energy & Environment Cup 2019 održava se u Hrvatskoj

Objavio: Ana Marija Jakas - 02.05.2019.

Ovogodišnji Europski kongres energije i okoliša 2019 posvećen je naglašavanju energetske tranzicije kao ključne teme naše budućnosti.

Europski kup energije i okoliša & kongres 2019 održava se prvi put u Hrvatskoj od 8. do 11. svibnja na Šibenskom akvatorijalnom području. Među sudionicima bit će predstavnici Europske komisije, financijskih institucija, europskih energetskih agencija, istraživača i znanstvenika, vodećih europskih ESCO tvrtki i poduzetnika, a g. Tonino Picula, MEP i Maja Jurišić predstavit će rad Sekretarijata za čistu energiju za EU kao članovi tima Tajništva.
.

Vizija i potpora otočnog tajništva

Gospodin Picula predstavit će viziju otočnog tajništva i potporu koju će u narednom razdoblju dobiti 26 otoka, dok će gđa Jurišić predstaviti potencijale lokalnih energetskih zajednica i njihovu ulogu u energetskoj tranziciji. Potpuni program potražite na sljedećoj POVEZNICI.

Cilj konferencije uz jedriličarski kup je podjela znanja i iskustava, razgovor o mogućnostima za sljedeće razdoblje u procesima energetske tranzicije te podržati veću i bolju umreženost među važnim dionicima.

__________
Autorica: Ana Marija Jakas
Photo: Pixabay