PAG – Epizode serije ”The terror” (Ridley Scott) snimane na Pagu dolaze na male ekrane!

Objavio: Pokret Otoka - 23.01.2018.

Epizode televizijske serije The Terror američke kabelske kuće AMC, nadnaravnog trilera inspiriranog misterioznim nestankom kraljevske ekspedicije poslane da istraži sjeverozapadni prolaz preko Arktika, koja se u travnju prošle godine snimala na otoku Pagu, dolaze na male ekrane.

 

Scena iz serije “The terror”

.

The Terror je serija  s potpisom  velikog režisera, producenta i pisca Ridley Scotta, koja prati posadu Kraljevske mornarice koja je u potrazi za arktičkim sjeverozapadnim prolazom.

Serija se temelji na adaptaciji istoimenog romana Dana Simmonsa, a prati pomorsku ekspediciju iz 1847., predvođenu kapetanom Johnom Franklinom (C. Hinds) i njegovim pomoćnikom Francisom Crozierom (J. Harris), koja dvije godine ostaje zarobljena u ledu. Brod napada misteriozni predator što uhodi posadu te ju prisiljava na neizvjesnu i očajničku igru preživljavanja.

 

Scena iz serije “The terror”

.

TIM STVARATELJA

Scenaristi i kreativni producenti serije su David Kajganich (Istinita priča, Rasprskavanje) i Soo Hugh (The Whispers, Ubojstvo). Izvršni producenti su Ridley Scott (Dobra žena, Čovjek u visokom dvorcu) i David W. Zucker (Dobra žena, Čovjek u visokom dvorcu) iz tvrtke Scott Free, Alexandra Milchan (Vuk s Wall Streeta) i Scott Lambert (Paranoja) iz tvrtke Emjag Productions te Guymon Casady (Igra prijestolja, Steve Jobs) iz Entertainment 360.

 

terror

Scena iz serije “The terror”

.

The Terror donosi atmosferu gotičkog horora i trilera. Priča je to o opstanku, očaju i što je sve čovjek spreman učiniti kada se nađe u naizgled bezizlaznoj situaciji, prenosi Journal.hr.

Serija se očekuje na malim ekranima 26. ožujka.