ENERGETIKA – Prijavi se na ‘high level event’ o solarnoj strategiji EU-a

ENERGETIKA – Prijavi se na ‘high level event’ o solarnoj strategiji EU-a

Objavio: Andrea Beader - 19.03.2022.

29. ožujka od 09.00 do 13.00 sati održat će se tzv. ”događaj na visokoj razini” s temom solarne strategije Europske Unije

Glavnu će riječ imati Kadri Simson, Europski povjerenik za energiju, a pridružit će mu se Gunter Erfurt, izvršni direktor tvrtke Meyer Burger,  globalno aktivne tvrtke za strojarstvo, poznate po svojim proizvodnim pogonima u fotonaponskoj industriji; te Dirk Vansintjan, predsjednik RESCoop-a, Europske federacije građanskih energetskih zadruga –  prenosi ec.europa.eu

.
Prijave za sudjelovanje su otvorene

Događaju se možete pridružiti na poveznici PRIJAVA (potrebna je prethodna registracija na EU Login sustav), a program događanja možete pronaći na poveznici PROGRAM.

Događaj će se održati na engleskom jeziku.

Nakon uvodnog govora povjerenika za energiju Kadrija Simsona slijede tri tematska okrugla stola o općim pitanjima  te završna sesija:
.

  1. Koje mjere potražnje mogu doprinijeti ubrzanju implementacije?
  2. Mijenja li se industrijski krajolik solarne energije?
  3. Usmjerenje ka energetskom sustavu građana temeljenom na solarnoj energiji

 

.
Otvorene su i javne konzultacije

Ubrzavanje primjene obnovljive energije ima središnju ulogu u uspjehu Europskog zelenog plana. Također, obnovljivi izvori energije će doprinijeti smanjenju ovisnosti EU-a o uvoznim fosilnim gorivima i snižavanju cijena energije.

Doprinos solarne energije ovoj tranziciji morat će značajno porasti kako bi se mogao napajati integrirani energetski sustav, elektrificirati sektori krajnje upotrebe i podržati uvođenje obnovljivog vodika u sektore koji se teško dekarboniziraju.

U kontekstu pripreme Komunikacije o solarnoj strategiji EU-a i otvorenih javnih konzultacija koje su u tijeku do 12. travnja, ovaj događaj visoke razine ima za cilj pružiti forum za razmjenu mišljenja između glavnih relevantnih dionika. Strategija će analizirati stanje solarne energije u cijeloj EU i predložiti mjere za ubrzanje primjene solarnih tehnologija.

__________
Izvor: ec.europa.eu
Naslovna fotografija: Unsplash