ENERGETIKA – Prezentacija projekta investicije u Vjetroelektranu

Objavio: Maja Jurišić - 11.06.2018.

Zadruga za etično financiranje poziva sve zainteresirane na prezentaciju projekta investicije u Vjetroelektranu Kom-Orjak-Greda (VE KOG) u Blatu na Cetini.

Prezentacija projekta investicije u Vjetroelektranu će se održati u četvrtak, 14. lipnja 2018. godine s početkom u 9 sati u Hotelu Split, Strožanačka 20, Podstrana.

Zadruga za etično financiranje (ZEF) potpisala je ugovor o kupnji Vjetroelektrane Kom-Orjak-Greda (VE KOG) u Blatu na Cetini od tvrtke ECOwind d.o.o. ZEF će ulozima svojih članova ući u njezinu 100-postotnu vlasničku strukturu, a zadrugari će povrat ulaganja ostvarivati kroz prodaju električne energije. Na taj način prvi put u Hrvatskoj građani, odnosno sadašnji i budući članovi ZEF-a, mogu investirati u vjetroelektranu čime postaju njezini suvlasnici. VE KOG ima potpisan dugoročni ugovor o otkupu s Hrvatskim operatorom tržišta energije (HROTE), prema sustavu zajamčene godišnje indeksirane cijene otkupljene električne energije, za razdoblje od 14 godina od trenutka puštanja u puni pogon VE KOG-a.

Sudjelujte i poslušajte kako i vi možete biti dio enrgetske tranzicije i daljnjeg ulaganja u budućnost građanske energije!

__________

Iva Kvakić, Zadruga za etično financiranje

ikvakic@zef.hr

Foto: Pixabay