ELAFITI – Integrirani teritorijalni program za otoke

ELAFITI – Integrirani teritorijalni program za otoke

Objavio: Andrea Beader - 10.11.2021.

Predstavnicima mjesnih odbora Elafita prezentiran je novi Integrirani teritorijalni program za otoke 2021.-2027.(ITP)

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sastao se s predstavnicima mjesnih odbora s područja Elafita. Glavna tema sastanka bila je budućnost Elafitskog otočja u nadolazećem programskom razdoblju, s naglaskom na potencijal korištenja sredstava iz europskih fondova za planirani infrastrukturni i gospodarski razvoj ovog dijela Grada – piše morski.hr

.
Za provedbu programskih aktivnosti za otoke namijenjeno je ukupno 150 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Na Elafitima djeluju četiri mjesna odbora: Mjesni odbor Luka Šipanska, Mjesni odbor Suđurađ, Mjesni odbor Koločep i Mjesni odbor Lopud. Na sastanku su sudjelovale i pročelnica Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Paula Pikunić Vugdelija i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž.

Pročelnica Raguž predstavnicima mjesnih odbora prezentirala je novi Integrirani teritorijalni program za otoke 2021.-2027.(ITP), jedan od programa koji su predviđeni za financiranje u programskom razdoblju Europske unije 2021.-2027.

Za provedbu programskih aktivnosti za otoke namijenjeno je ukupno 150 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, što iznosi približno 1,14 milijardi kuna.

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.