EDUKACIJA – Projekt YENESIS sada u formatu online tečaja

EDUKACIJA – Projekt YENESIS sada u formatu online tečaja

Objavio: Mirna Dalić - 11.11.2020.

Međunarodni projekt YENESIS od sada možete pohađati u formatu online tečaja koji je dostupan na 7 jezika, uključujući i hrvatski.

 

Online tečaj

YENESIS online tečaj se sastoji od 5 različitih tema. Uključuje 4 tematska područja među kojima su: energetska učinkovitost, obnovljivi izvori energije, održivi turizam i održiva mobilnost koji su povezani horizontalnom temom razvoj poslovanja.

Korisnici se mogu kretati kroz sve teme kroz 6 različitih poglavlja. Sva poglavlja pružaju obrazovni materijal u obliku prezentacije i jedno ili dva pitanja za „bolje razumijevanje“. Ta su pitanja pitanja s višestrukim izborom ili “Ostavite komentar“.
Ostavite komentar” pitanje je ili fraza koja daje opću temu kao naslov određenog poglavlja svake teme. Svako pitanje pruža otvoren prostor za raspravu korisnika kao foruma. Kada korisnici završe sve zadatke svoje teme i poslovne inovacije, pristupaju završnom kvizu koji vodi do YENESIS certifikata eCourse-a.

Mogu neograničeno puno puta pokušati doći do Certifikata. Korisnici putem web stranice e-tečaja YENESIS mogu komunicirati i raspravljati o tematskim područjima. Svaki se korisnik može besplatno prijaviti i imati tečaj s predviđenim vremenskim trajanjem od 30 do 70 minuta.

Tečajevi su dostupni na 7 jezika: engleskom, grčkom, španjolskom, talijanskom, hrvatskom, estonskom i portugalskom.

Prijaviti se možete ne poveznici.

O projektu

YENESIS je projekt koji financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška kroz EEA i Norveški fond za potpore za zapošljavanje mladih. Cilj YENESIS-a je smanjiti nezaposlenost stvaranjem zelenih radnih mjesta u četiri tematska područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, održivog turizma i održive mobilnosti.

Glavni cilj YENESIS-a je smanjiti nezaposlenost mladih između 25-29 stvaranjem zelenih radnih mjesta na otocima. Nadalje, prihvaćajući Inicijativu za pametne otoke i njezine principe pristupa inovacijama na otocima odozdo prema gore, projekt u svoju jezgru stavlja transnacionalnost jer prepoznaje zajedničke karakteristike među otocima širom Europe i razumije potencijal razmjene dobrih praksi, kao i zajedničkih napora.

 

 

__________

Izvor: yenesis.eu

Naslovna fotografija: unsplash.com