EDUKACIJA – Poslovanje udruga

Objavio: Pokret Otoka - 02.12.2017.

U Splitu će se 7. i 8. prosinca održati dvodnevna edukacija “Poslovanje udruga” koju organizira tvrtka Synergia savjetovanje. Prijave su obavezne na mail synergia.savjetovanje@gmail.com, požurite jer ostalo još samo nekoliko slobodnih mjesta!

U današnje vrijeme imati udrugu predstavlja veliki izazov za svih osobito nakon izmjene Zakona o udrugama i strožih pravila njihovog poslovanja. Potrebno je poznavati osnovne administrativne, financijske i računovodstvene procese kako bismo mogli samostalno upravljati udrugama i zadovoljiti sve zakonske regulative.

Udruge su idealan način osobnog razvoja i stvaranja vlastitog radnog mjesta. Kroz volontiranje, edukacije, EU projekte možemo razviti osobne vještine, spoznati za što smo zaista talentirani i kreirati radna mjesta.

Odakle početi i koliko je zahtjevno voditi udrugu dođite poslušati sljedeći tjedan. Prijave traju još nekoliko dana, pridružite nam se! Neovisno da li tek razmišljate o otvaranju udruge, već ste ju osnovali, radite ili volontirate u udruzi ovo je edukacija koja će vam pomoći pojednostavniti poslovne procese i razumjeti ulogu udruga u razvoju sebe i lokalne zajednice u kojoj djelujemo.

 

MJESTO: Ruđera Boškovića 20, Split
CIJENA: 170 kn (jedan dan) / 300 kn (dva dana)
PRIJAVE: obavezne do 6.12 – synergia.savjetovanje@gmail.com

 

1. DAN
Operativno upravljanje i ljudski resursi

Ova edukacija pokriva temeljne pojmove vezane uz administraciju i poslovno upravljanje udrugama. Polaznici će prvi dan biti informirani i pripremljeni na profesionalno upravljanje organizacijama. Upoznat ćemo vas s kompletnim procesom upravljanja udruge, od administracije, financijskog upravljanja sve do menadžmenta volontera i ljudskih resursa udruge, kao i s alatima koji im mogu uvelike olakšati proces donošenja odluka i pokazati analizu trenutnog stanja organizacije.

Predavačica: Maja Jurišić

 

2. DAN
Računovodstvo i financijsko upravljanje

Za uspješno vođenje udruga neophodno je upoznati se s novonastalim propisima te naučiti i primijeniti visoku razinu razumijevanja zakonski propisanih procedura. Polaznici će nakon završene edukacije primijeniti znanje korištenjem inovativnih alata i rješenja za obradu i predaju knjigovodstvene dokumentacije i financijskih izvještaja čime će doprinijeti operativnom razvoju poslovanja svojih organizacija.

Predavačica: Maja Dragojević

 

Prijavite se na mail i uskoro ćete dobiti potvrdu prijave i podatke potrebne za uplatu kotizacije.

 

Autorica: Maja Jurišić