EDUKACIJA – European Green Activists Training 2022/2023

EDUKACIJA – European Green Activists Training 2022/2023

Objavio: Andrea Beader - 14.10.2022.

Otvorene su prijave za sudjelovanje u projektu European Green Activists Training 2022/2023 kojeg organizira organizira Zelena europska fondacija (Green European Foundation)

European Green Activists Training (EGAT) projekt je koji organizira Zelena europska fondacija (Green European Foundation) u suradnji sa udrugom Forum za održivi razvoj Zeleni prozor. Projekt se u Hrvatskoj održava šestu godinu zaredom, a u projektu je do ove godine sudjelovalo više od 100 mladih srednjoškolaca, studenata i mladih profesionalaca iz svih dijelova Hrvatske – prenosi zeleniprozor.hr

 

Zelene teme

Cilj projekta je upoznati sudionike sa zelenim temama (klimatske promjene, bioraznolikost i zaštita okoliša, ljudska prava i demokracija, feminizam, aktivno građanstvo), zelenim politikama i politikama održivog razvoja, institucijama Europske unije te kroz razne aktivnosti i diskusije s predstavnicima međunarodnih organizacija i predstavnicima Europske unije istražiti mogućnosti aktivnog i profesionalnog uključivanja u izgradnju zelenijeg i pravednijeg društva.

Mnogi su dosadašnji sudionici ostali aktivni u području održivog razvoja, zelenih politika, dok su neki čak dobili i priliku za stažiranje i zaposlenje u institucijama EU.

Osim Hrvatske, u projektu sudjeluju i organizacije iz Finske, Grčke, Mađarske, Katalonije, Poljske i Češke.
.

Projekt se sastoji od tri nacionalna treninga i jednog studijskog posjeta institucijama Europske unije u Bruxellesu:

1. Prvi nacionalni trening (Dom Crvenog križa na Sljemenu) – 26. – 27. studeni 2022.
2. Drugi nacionalni trening (Dom Crvenog križa na Sljemenu) – 10. – 11. prosinac 2022.
2. Treći nacionalni trening (Dom Crvenog križa na Sljemenu) – 11. – 12. veljača 2023.
4. Studijski posjet Bruxellesu – planiran za ožujak 2023. (točan datum u najavi)

 

SUDJELOVANJE U PROJEKTU

Sudionici projekta obvezni su sudjelovati na sastancima i svim nacionalnim treninzima, kao i na studijskom putovanju u Bruxelles.

Za sudjelovanje u projektu mogu se prijaviti osobe iz Hrvatske u starosti od 18 do 25 godina. Posebno se potiču prijave onih koji nemaju dosadašnjeg iskustva u spomenutim područjima. Nakon selekcijskog procesa, odabire se 20 sudionika projekta.

Jednokratna kotizacija (participation fee) za sudjelovanje u projektu iznosi 450 HRK (60 eura), dok su troškovi smještaja i prehrane za sve nacionalne treninge, kao i troškovi studijskog putovanja u Bruxelles, u potpunosti pokriveni od strane organizatora. Za sudionike izvan Zagreba pokriveni su i eventualni putni troškovi za sudjelovanje u nacionalnim treninzima.

U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz COVID-19 u Hrvatskoj i uvođenja restriktivnijih mjera, nacionalni treninzi provodit će se online ili u hibridnom obliku, ovisno o aktualnoj situaciji i prateći preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Na samim nacionalnim treninzima provodit će se sve mjere propisane preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ukoliko će iste biti na snazi.

U slučaju izrazito nepovoljne epidemiološke situacije na razini Europske unije i uvođenja restrikcija, postoji mogućnost odgode ili otkazivanja studijskog posjeta Bruxellesu.

 

ROK ZA PRIJAVE

Prijave su otvorene do 19. listopada 2022. godine.

Prijave se podnose na POVEZNICI.

Za sva dodatna pitanja, možete se obratiti na e-mail adresu info@zeleniprozor.hr.

* Ovaj trening organizira Zelena europska fondacija (Green European Foundation – GEF), sa financijskom podrškom Europskog parlamenta Zelenoj europskoj fondaciji.

 

__________
Izvor: zeleniprozor.hr
Naslovna fotografija: Pixabay