DUGI OTOK – O projektu ”Zvukovi otoka”

Objavio: Paula Bolfan - 29.09.2020.

Zvukovi otoka – etnografsko i etnomuzikološko istraživanje Dugog otoka

Projekt ”Zvukovi otoka – etnografsko i etnomuzikološko istraživanje na Dugom otoku” zajednički je istraživački poduhvat studenata etnologije i antropologije Sveučilišta u Zadru pod vodstvom Tomislava Oroza i studenata muzikologije Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu pod vodstvom Mojce Piškor.

Posjeti stranicu ZVUKOVI OTOKA.
.

.
Zvukovne etnografije studenata etnologije i antropologije Sveučilišta u Zadru

Cilj istraživanja objedinjenog pod teorijsko-metodološkim postavkama otočnih studija (nisologije), bio je zabilježiti, interpretirati i prezentirati zvukovne krajolike otoka, te kontekstualizirati ih povijesnim, društvenim, kulturnim i prostornim specifičnostima života na otoku.

Nakon provedenih terenskih istraživanja u svibnju 2019. godine i odrađenih projektnih zadataka u proteklih godinu dana, predstavljamo mrežnu stranicu projekta sa zvukovnim etnografijama naših studenata.

Odjel za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru zahvaljuje općini Sali koja je financijski podržala projekt, kao i svim suradnim institucijama i udrugama. Posebno hvala upućeno je svim suradnicima i prijateljima koji su svojim doprinosom obogatili projekt: Anti Mihiću, Joni Petešić, Dinu Coliću, Jošku Ćaleti, Owe Ronstromu, Katici Burić Ćenan, Mirti Juran, Krešimiru Tomasu, Moniki Marić i Nikoli Radočaju.

__________
Izvor: Odjel za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru
Naslovna fotografija: Dimitris Vetsikas from Pixabay