DUGI OTOK – Eko akcije u Brbinju 22. i 23. lipnja

Objavio: Paula Bolfan - 21.06.2019.

Uz malo dobre volje, u Brbinju će se u subotu 22. 6. i u nedjelju 23. 6. u jutarnjim satima održati dvije eko akcije čišćenja podmorja i to u uvali Lučina (subota) i u uvali Jaz (nedjelja)

.
Na samom početku ljeta, osim suncobrana, krema i ručnika, bitno je pripremiti plaže i najvažnije od svega…more!

Predviđeno vrijeme održavanja eko akcije je u jutarnjim satima. Okupljanje sudionika i dogovor oko provedbe akcije oba će dana biti na trajektnom pristaništu u 10.00 sati, a predviđeno je da ronioci budu u moru od 11.00 do 13.00 sati.

Nakon ronjenja svi sudionici okupiti će se na zajedničkom ručku, a zatim uputiti na nagradni zaron na jednoj od atraktivnih lokacija na Dugom Otoku.
.

.
Nedavnim pregledom navedenih uvala Lučina i Jaz, uočena je velika količina smeća, uglavnom plastičnih boca, limenki, automobilskih guma, starih kućanskih uređaja itd…

Dvodnevna eko akcija čišćenja podmorja organizirana je pod pokroviteljstvom Mjesnog Odbora Brbinj, Uljarske zadruge Torkul iz Brbinja, Općine Sali, Županijske lučke uprave Zadar i ronilačkog kluba Sv. Roko iz Bibinja. Uz nekoliko entuzijasta koji su se na svoju inicijativu prijavili za sudjelovanje na eko akciji, pridružiti će nam se i članovi Udruge podvodnih aktivnosti Rostrum iz Splita i ronilačkog kluba AdriaticCro.

Podršku na kopnu dati će mještani Brbinja i stanovnici Dugog Otoka.

__________
Autorica: Maja Kaleb
Naslovna fotografija: marinas.com