DUBROVAČKO NERETVANSKA – U okviru Vinske omotnice odobrene potpore

DUBROVAČKO NERETVANSKA – U okviru Vinske omotnice odobrene potpore

Objavio: Andrea Beader - 31.10.2021.

Uz pomoć potpora u okviru Vinske omotnice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sufinancirat će se projekti opremanja i rekonstrukcije vinarija, izgradnje vinarije s prezentacijskim i prodajnim dijelom

Nakon provedbe administrativnih kontrola u Dubrovačko-neretvansku županiju upućeno sedam odluka u okviru Vinske omotnice u ukupnoj vrijednosti odobrene potpore veće od 11 milijuna kuna. Dvije odluke iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo ukupne odobrene potpore veće od 1,4 milijuna kuna, kao i dva ugovora o potporama iz Programa ruralnog razvoja zajedno vrijedna 423 tisuće kuna – prenosi morski.hr

Uz pomoć potpora u ukupnom iznosu od 11,2 milijuna kuna u okviru Vinske omotnice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sufinancirat će se projekti opremanja i rekonstrukcije vinarija. Također, izgradnje vinarije s prezentacijskim i prodajnim dijelom. Nabava opreme za preradu grožđa u vino, obnova kušaonice i opremanje podruma te unaprjeđenje proizvodnje i odležavanja organskih vina.

.
Opreme za kaveze na Mljetu i ribarnica u Veloj Luci

Zahvaljujući dvjema odlukama iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo u ukupnoj vrijednosti odobrene potpore veće od 1,4 milijuna kuna. Na Mljetu će se sufinancirati nabavka opreme za kaveze u okviru mjere „Produktivna ulaganja u akvakulturu“.

Dok će se u Veloj Luci u stopostotnom iznosu financirati projekt ulaganja u izgradnju ribarnice. Putem dva nova projekta u okviru Programa ruralnog razvoja će se u sklopu operacije 4.1.3. ulagati u obnovljive izvore energije. Dok će se sredstva u okviru operacije 6.2.1. iskoristiti za projekt ulaganja u pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti na gospodarstvu.

.
Do sada je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ugovorena potpora u vrijednosti većoj od 304 milijuna kuna

Pri čemu je, između ostalog, najveći iznos od 71 milijun kuna uložen u razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja putem Mjere 6. Putem Mjere 7 sufinancirana je i izgradnja i/ili opremanje tri dječja vrtića, tri lokalne nerazvrstane ceste i dva vatrogasna doma.

Kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvu u ovoj županiji ugovoren je ukupno 241 projekt i dodijeljena potpora u iznosu od 97 milijuna kuna. Dodatno, putem COVID-19 mjera pomoću u Dubrovačko-neretvanskoj županija isplaćena je potpora vrijedna 46,5 milijuna kuna. Najvećim dijelom putem mjere Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19 koja je u županiji omogućila potporu za 146 korisnika ukupno vrijednu 23 milijuna kuna.

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.