DUBROVNIK – Ciklus radionica  “Kako sačuvati planet Zemlju”

DUBROVNIK – Ciklus radionica “Kako sačuvati planet Zemlju”

Objavio: Andrea Beader - 20.10.2022.

U Dubrovniku stručna suradnica Zajednice tehničke kulture grada Dubrovnika započela ciklus radionica „Kako sačuvati planet Zemlju“

Stručna suradnica Zajednice tehničke kulture grada Dubrovnika, Dinka Lale, inače poslijedoktorandica na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku,započela ciklus radionica “Kako sačuvati planet Zemlju” – prenosi dubrovnikportal.com

 

Kako sačuvati planet Zemlju?

Na prvoj radionici polaznici su naučili što je održivost, kako klimatske promjene utječu na dugoročne vremenske prilike na Zemlji, što je emisija stakleničkih plinova i koji su najveći zagađivači, koja su postrojenja za proizvodnju električne energije i na koji način bi se moglo uvesti više obnovljivih izvora energije, zbog čega je upotreba električnih automobila bolja i što još treba poboljšati te su se upoznali s ulogom IPCC-a i Pariškim sporazumom.

Na polaznicima je da istraže temu koja ih najviše zanima i da na drugoj radionici s voditeljicom diskutiraju o problemima i mogućim rješenjima.

Termin druge radionice je 2. studenog u 17 sati. Mogu se prijaviti svi zainteresirani, neovisno o tome jesu li bili na prvoj radionici. Na trećoj radionici polaznici će predstavit rješenja za spas planete Zemlje.

Radionice su namijenjene prvenstveno za mlade od 13 do 30 godina, ali i svi ostali koji žele sačuvati planet Zemlju su dobrodošli.

 

Na radionice se možete prijaviti preko POVEZNICE.

 

Centar za mlade Dubrovnik je jednogodišnji projekt koji kreiranjem edukativnih, zabavnih, participativnih i psihosocijalnih sadržaja, te uređenjem prostora i unaprjeđenjem civilno-javnog partnerstva jača infrastrukturu i prilike za mlade u Dubrovniku.

Projekt je financiran u iznosu od 75.000 HRK od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske i sufinanciran je od strane Grada Dubrovnika. Nositelj projekta je Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, a partneri su Grad Dubrovnik, Udruga za mlade Maro i Baro, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika te Univerzalni istraživački institut UR.

 

__________
Izvor: dubrovnikportal.com
Naslovna fotografija: Pixabay